Afbeelding

Rksv Halsteren weeknieuws

Algemeen

Een relatief rustig weekend bij RKSV Halsteren. De zondaghoofdmacht had een zondag vrijaf, enkele jeugdwedstrijden werden afgelast en Zaterdag 1 speelde een uitwedstrijd in en tegen Kapelle. Daarin pakte het de volle buit!

Kapelle - Halsteren 1 (za) 0-3

Na de nipte 2-1 zege op Zwaluwe in de officiële seizoensouverture van de derde klasse B, werd afgelopen zaterdag voor de tweede speelronde afgereisd naar Kapelle. De opponent was gestart met een 4-2 nederlaag tegen Tholense Boys, dat ook wordt getipt als één van de titelkandidaten. Net als Halsteren, dat echter nog niet de vorm heeft laten zien die deze kandidatuur rechtvaardigt. 

Tegen Kapelle moest dus verder gewerkt worden aan die vorm. Dat leek ook te gaan lukken, want binnen het kwartier kwam de ploeg op voorsprong dankzij een treffer van Jess Ernest. Het lukte Halsteren veel kansen te creëren, maar het was ongelukkig bij de afronding daarvan. Voor rust bleef de voorsprong behouden, ook al omdat achterin de gelederen goed gesloten bleven.

Bewapend met nieuwe instructies van coach Remco van Haaren ging de ploeg na rust op jacht naar de 0-2. Die kwam er al snel. Een afgemeten voorzet van Stijn Baarendse werd mooi afgerond door Roy van Gils. Nog geen tien minuten later was het opnieuw raak. Een steekpass van Danny Suykerbuyk op Mike de Nijs werd door de scherpschutter koelbloedig afgerond: 0-3. Hoewel er nog werd doorgedrukt in de tweede helft, kwam Halsteren niet meer tot scoren. Met een keurige 0-3 zege bleef de ongeslagen status in tact. En dat is ook wel nodig, want ook Tholense Boys en De Fenders wonnen hun tweede wedstrijd, dus de koppositie moet met deze ploegen worden gedeeld.

Komende zaterdag kan een belangrijke slag geslagen worden, als Krabbendijke een bezoek komt brengen aan sportpark De Beek. Dit team wist nog niet te winnen en draagt momenteel de rode lantaarn in de derde klasse B. De wedstrijd start om 15.00 uur en is gratis toegankelijk! Voor toegang tot de kantine is wel een coronatoegangsbewijs en ID-bewijs nodig! 

Derde helft met DJ Hollywood 

Yes, we mogen weer los! Zaterdag 9 oktober vanaf 17:00 uur wordt de muzikale invulling van de avond verzorgd door onze welbekende DJ Hollywood. Zet ‘m alvast in je agenda, doe je haar in de plooi en stoelen aan de kant. Let’s party!

Grote Clubactie van start gegaan

Zaterdag 18 september is de landelijke lotenverkoop van de Grote Clubactie 2021. gestart. Ruim 260.000 lotenverkopers van meer dan 5.000 verenigingen in heel Nederland gaan aan de slag om extra inkomsten te werven voor hun club. Zo ook RKSV Halsteren. De leden van RKSV Halsteren zetten zich dit jaar in voor de organisatie van jeugdactiviteiten.

Extra inkomsten hard nodig

Patrick Koek, clubcoördinator van RKSV Halsteren: “Onze leden zetten zich dit jaar in om extra geld op te halen voor de organisatie van jeugdactiviteiten. Met de opbrengst kunnen we weer leuke activiteiten organiseren, die we de afgelopen anderhalf jaar noodgedwongen onmogelijk waren. We gaan er met z’n allen vol voor en hopen ons doel te behalen met behulp van de steun van familie, vrienden en mensen uit de omgeving!” Juist nu kunnen ze die extra steun goed gebruiken.

Jaarlijks doen ruim 5.000 verenigingen mee met de Grote Clubactie en in totaal halen zij zo’n 9 miljoen euro op voor het Nederlandse verenigingsleven. Groot, klein, sport of cultuur, alle soorten verenigingen kunnen extra geld ophalen door loten te verkopen. Een lot kost € 3,-, waarvan 80% (dus € 2,40 per lot) direct naar de clubkas gaat.
Vorig jaar lukte het RKSV Halsteren om € 2223,60 op te halen. Dit jaar willen we het bedrag proberen te verdubbelen.
De trekking van de Grote Clubactie 2021 vindt plaats op woensdag 8 december. Vanaf donderdag 9 december vind je de trekkingsuitslag op clubactie.nl.

Alle leden van RKSV Halsteren ontvangen deze week instructie hoe zij op een heel eenvoudige manier loten kunnen verkopen. Ook hebben de meeste (jongste) jeugdleden de lotenboekjes ontvangen, waarmee ze langs de deuren kunnen gaan voor de verkoop van loten. Voor de beste verkopers heeft de club nog leuke verrassingen in petto,

Thuisprogramma 

Zaterdag 9 oktober:

08:30        Halsteren JO10-4 - Tholense Boys JO10-3; Halsteren JO10-2 - WVV’67 JO10-1JM; Halsteren JO9-1 - Steenbergen JO9-1; Halsteren JO11-3 - Vivoo JO11-1JM; Halsteren JO11-2 - Kruiningen JO11-1; Halsteren JO8-2 - SJO De Markiezaten JO8-3

09:45        Halsteren JO13-2 - BSC JO13-2; Halsteren JO13-3 - MOC’17 JO13-6; 

11:15     Halsteren JO14-1 - Vosmeer JO14-1; Halsteren MO19-1 - MOC’17 MO19-2; Halsteren JO16-1 - ST Patrijzen/SJO Lebo/SVN/VVB JO16-1

13:00        Halsteren JO19-1 - Walcheren JO19-1

15:00  Halsteren 1 - Krabbendijke 1; Halsteren 2 - Alliance 2; Halsteren 6 - Prinsenland 6; Halsteren 3 - SCG’18 2; Halsteren 35+4 - Cluzona 35+2

Voor meer informatie: ga naar onze website www.rksvhalsteren.nl of stuur een email naar info@rksvhalsteren.nl