Het eind van een schattenjacht leidde tot de spectaculaire onthulling van de naam van het nieuw integraal kindcentrum: Fortuna.
Het eind van een schattenjacht leidde tot de spectaculaire onthulling van de naam van het nieuw integraal kindcentrum: Fortuna. Foto: Dennis van Loenhout

Integraal kindcentrum heet Fortuna

Algemeen

WOENSDRECHT – Fortuna, zo heet het nieuwe integraal kindcentrum in Woensdrecht, waarin vanaf 2023 de basisscholen De Stappen en De Poorte samengaan met een deel van kinderopvang Jongleren. De onthulling van de nieuwe naam was de climax van een spannende schattenjacht, onder leiding van echte piraten.

Onder leiding van Maartje Matroos en Kapitein Karel, echte piraten, bereikten de leerlingen van beide scholen de Fortuinstraat in Woensdrecht, en daarmee het eind van de schattenjacht die leidde tot de spectaculaire onthulling van de naam van het nieuw integraal kindcentrum: Fortuna. 

Uniek

Directeur Pieter Krebbekx is er blij mee: “Het is een pakkende naam, en uniek bovendien: we zijn de enige school in Nederland met deze naam! In augustus 2023 staat op deze plek een nieuwe school, waar de kinderen van Woensdrecht tot hun recht kunnen komen!”

Wereldburgers

De nieuwe naam van het kindcentrum was het resultaat van een wedstrijd, waarin ouders, buurtbewoners en medewerkers de kans kregen een naam te verzinnen. De winnende inzending kwam van juf Jennifer Jeroense, die werd beloond met een weekendje weg: “Fortuna is niet alleen een knipoog naar de Fortuinstraat”, vertelt ze, “ik dacht aan het geluk wat kinderen hier gaan vinden. Vrouwe Fortuna draagt altijd een wereldbol bij zich, en onze kinderen zijn wereldburgers. Daarom is Fortuna zo’n mooie naam.”

Dat vond ook wethouder Lars van der Beek, die de aanwezige kinderen vroeg of ze dat met hem eens waren. Eén bijdehante “nee!” weerklonk vanuit het publiek. Van der Beek reageerde alert en vroeg iedereen die Fortuna wél een mooie naam vond om zijn vinger op te steken. De meerderheid besliste: Fortuna is een mooie naam.

“Fortuna is niet alleen een knipoog naar de Fortuinstraat, kinderen gaan hier het geluk vinden”