Het project Sport- en Cultuurimpuls startte bij de basisschool in Huijbergen.
Het project Sport- en Cultuurimpuls startte bij de basisschool in Huijbergen. Foto: Gemeente Woensdrecht

Sporten voor alle kinderen

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Het project Sport- en Cultuurimpuls Kids is van start! Woensdrechtse verenigingen en clubs nodigen alle basisschoolleerlingen uit voor gratis proeflessen. Wethouder Lars van der Beek reikte vrijdagochtend de bijbehorende boekjes uit aan leerlingen van basisschool St. Marie in Huijbergen. 

Tijdens een clinic van één van de buurtsportcoaches was te zien hoe superleuk, gezond en goed voor de sociale contacten het is om samen sport, spel en cultuur te beleven. De kinderen genoten ervan en ook wethouder Lars van der Beek stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. 

Proeflessen

Verenigingen in de gemeente Woensdrecht laten kinderen graag meedoen. Deelnemen aan de proeflessen via dit project neemt drempels weg: uitproberen mag, je zit nergens aan vast en je hoeft er niets voor aan te schaffen. 

Voor iedereen

Wil het kind daarna lid worden? Dat kan natuurlijk. Ook als er eigenlijk geen geld voor is in een gezin zijn er mogelijkheden. De buurtsportcoaches helpen met een aanvraag bij bijvoorbeeld het Jeugdfonds Sport & Cultuur of Stichting Leergeld. Bel hiervoor BWI Woensdrecht: 0164 672 049. Schrijf je nu in! 

Komende week starten de eerste proeflessen. Inschrijven kan zolang er proeflessen gegeven worden volgens de data in het boekje. Voor aanmelden en meer info:
www.cultsportwoensdrecht.nl