Afbeelding

GGD-onderzoek 0 tot 11 jaar

Algemeen

REGIO - GGD West-Brabant start een grootschalig onderzoek naar de gezondheid kinderen van 0 tot en met 11 jaar. Afgelopen week viel bij een groot aantal ouders een uitnodiging voor deelname aan de Kindmonitor in de bus. 

De GGD West-Brabant organiseert dit onderzoek onder ruim 23.000 ouders en verzorgers in onze regio. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter de GGD de gezondheid van kinderen in beeld krijgt. De GGD West-Brabant voert dit onderzoek eens in de vier jaar uit in opdracht van de gemeenten in onze regio. De vragen gaan over de gezondheid, leefomgeving, het welzijn en de invloed van corona. 

Heeft u een uitnodiging ontvangen? Dan is uw kind via een steekproef uit de Basis Registratie Personen (BRP) geselecteerd. U kunt de vragenlijst online invullen op www.startvragenlijst.nl/GGDBrabant. Uw antwoorden worden vertrouwelijk verwerkt. De GGD beloont elke dertigste deelnemer met een cadeaubon ter waarde van vijftien euro. Dit bedrag kan ook worden gedoneerd aan een goed doel. Vult u de vragenlijst liever op papier in? Begin november ontvangt u een herinnering met een schriftelijke vragenlijst. 

De resultaten van dit onderzoek worden medio 2022 verwacht. Ze helpen gemeenten te bepalen wat nodig is voor kinderen om gezond en veilig te wonen en te spelen. Denk aan activiteiten die kinderen stimuleren om meer te bewegen, zoals de aanleg van speeltuinen. Of misschien leven bij ouders vragen over opvoeden en kan de gemeente hierbij ondersteunen.

De GGD publiceert de resultaten van het onderzoek medio 2022. Úw ervaringen en behoeften in beeld Linda van Loon, onderzoekster bij de GGD: “Ouders weten zelf het beste hoe het met hun kinderen gaat. Daarom krijgt een groot aantal ouders een brief van de GGD in de bus. Hierin vragen we om een vragenlijst in te vullen over de gezondheid en opvoeding van hun kind, maar ook over sociale contacten, lichaamsbeweging en (speel)voorzieningen. Natuurlijk is er ook aandacht voor corona. We willen inzicht krijgen in verschillende leeftijdsgroepen van kinderen onder de 12 jaar, zodat gemeenten zo goed mogelijk kunnen inspelen op hun wensen en behoeften. Juist daarom vragen we veel ouders om mee te doen. Het is natuurlijk