Boek
Boek

Oecumenische lezingen

Algemeen

HUIJBERGEN - OSSENDRECHT - Na een lange tijd van afwezigheid vanwege Corona maakt de oecumenische wintercyclus weer een begin met een reeks lezingen. De komende winter zijn er twee lezingen met als thema: ‘Hoop en toekomst’.

Dat is zeker wel toepasselijk na de pandemie die ons allen is overkomen en die op ons allen diepe sporen heeft na gelaten. Het belooft een boeiend tweetal avonden te worden die ons aanmoedigen om vooruit te kijken. 

Dr. Piet van Midden doceert Hebreeuws aan LUCE Tilburg University. Hij is voorzitter van het Overlegorgaan Joden en Christenen (OJEC) en PKN-predikant. Hij opent dit tweetal lezingen op dinsdag 23 november 2021 in het broederhuis Sint Marie te Huijbergen, Boomstraat 7,  met de lezing ‘Hoop’. Hoop heeft te maken met perspectief. Perspectief betekent letterlijk: ergens doorheen kijken. Dat is het probleem: veel mensen kunnen deze chaotische wereld nauwelijks nog overzien, laat staan dat ze erdoorheen kijken. Wat geeft je nog hoop?

Ds. Marga Haas is theologe, PKN-predikant en geestelijk verzorger in het hospice in Middelburg. Zij houdt haar lezing op donderdag 10 februari 2022 in de protestantse kerk te Ossendrecht. Het thema van haar lezing is: ‘Verliefd op het leven’.  Centraal staat de vraag: Wat kunnen wij leren van de mensen die ons voorgaan op de weg van het leven?

De avonden beginnen om 19.45 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en eindigen om 21.45 uur. Om de kosten te dekken vraagt de werkgroep een vrijwillige bijdrage van 5 euro per avond.