De tweede klas van de Hadrianusschool in 1970-1971 die zaterdag 2 oktober bij elkaar komt voor een reünie.
De tweede klas van de Hadrianusschool in 1970-1971 die zaterdag 2 oktober bij elkaar komt voor een reünie.

Reünie klas 2 Hadrianusschool 1970

Algemeen

HALSTEREN - Naast de vele ellende heeft corona een ander fenomeen voortgebracht, namelijk het ontdekken van ons eigen land en of eigen naaste omgeving. Zo ook voor een paar boezemvrienden die in het begin van de coronaperiode besloten om regelmatig een ommetje te maken.

Ze zaten samen op de Hadrianus jongensschool en ook op ‘t Rijks in Bergen op Zoom. We hebben het hier over Kees Bergmans, die woont nog steeds in Halsteren en is politieagent in Roosendaal; en Leon Roosenboom, die heeft een eigen logistiek bedrijf en woont op de grens met Halsteren, maar net zover dat hij vanuit zijn dakraam nog steeds de Antoniusmolen kan zien.
Kees woonde vroeger in de Oudeweg en had een krantenwijk die bestond uit het buitengebied ten westen van de Halsterseweg en de Tholenseweg. Leon woonde aan de Buurtweg, tegenover de steenfabriek. Bij hun wandelingen leerde Kees zo aan Leon de binnenpaadjes en doorgangen van de Spinolaberg en omgeving; en Leon nam Kees mee naar het gebied dat nu wijk de Rode Schouw en De Schans is. Onderweg vertellen ze allebei over hun jeugd daar. Op een keer zagen ze een oude klassenfoto van het schooljaar1970- 1971, dat is zowat 50 jaar geleden beseften ze. Beiden hebben goede herinneringen aan deze schooltijd, zo borrelde het plan op om al deze jongens nog eens terug te willen zien, na al die jaren. Na hevig speurwerk kwamen ze op alle namen en adressen, helaas zijn er twee overleden, maar de overige oud klasgenoten wilden, soms na even aandringen, wel komen. Zelfs Jan de Nijs die in Amerika woont wilde hiervoor terug komen. De reünie zou al in mei plaatsvinden maar werd toen door corona uitgesteld. Johan van Broekhoven uit Griekenland kampte door corona met reisproblemen, maar de rest komt vanuit het hele land terug voor deze dag, zo ook de oud schoolmeesters Ad de Jong en Frans Mouws.
Op zaterdag 2 oktober is er een reünie die start met een samenkomst in de Wittenhorst. Juist daar is oud klasgenoot Ad Maas de beheerder. De schoolfoto van de deelnemers is hier te zien en er is een wandeling langs, herkenbare plaatsen, onder andere de oude gymzaal in de Julianastraat.
Ook het heemhuis wordt aangedaan alwaar Janus van der Zande een dia/video presentatie speciaal voor deze klas zal verzorgen.
Onder het genot van een drankje en een hapje wordt er door de oud schoolgenoten uit de tweede klas nog terug gekeken op hun schooltijd.

Kees Bergmans en Leon Roosenboom organiseren een reünie van klas 2 in 1970-1971 Hadrianusschool