D66-lijsttrekker Thierry de Heer
D66-lijsttrekker Thierry de Heer Foto: Dennis van Loenhout

‘Vervuiling’ stopt niet bij de grens

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - REGIO - D66 Woensdrecht heeft aandacht gevraagd voor de misstanden omtrent de milieuvergunningen in België. Een actueel voorbeeld hiervan is de PFAS-vervuiling vanuit de 3M fabriek in Zwijndrecht, waarbij de vervuiling ook Nederland bereikt. D66 maakt zich hier zorgen over. 

“Het kan niet zo zijn dat wij in Woensdrecht er veel aan doen om alle vergunningen kloppend te laten zijn, zodat er geen vervuiling en schade aan de volksgezondheid optreedt, en onze zuiderburen er ongestoord een potje van maken”, aldus Thierry de Heer, voorman van D66 Woensdrecht. 

Provincie

Het college heeft aangegeven dat de provincie Noord-Brabant en Zeeland met de Vlaamse en Antwerpse overheid in gesprek zijn en men de problemen aan de orde stelt. “Ik snap dat Woensdrecht alleen de problemen niet kan oplossen, maar het wordt wel tijd voor actie. De gezondheid van onze inwoners komt immers in gevaar”, stelt Thierry de Heer, die ook lid is van Provinciale Staten. Hij geeft aan de vragen ook daar te gaan stellen.