Het bestuur van Dorpsraad Halsteren met Eugène van den Eijnden als interim voorzitter.
Het bestuur van Dorpsraad Halsteren met Eugène van den Eijnden als interim voorzitter. Foto: Bep Tielemans

Kwesties in Dorpsraad Halsteren

Algemeen

HALSTEREN - In de bijeenkomst van Dorpsraad Halsteren kwam onder meer verkeersoverlast op diverse wegen in Halsteren ter sprake. Zowel problemen met geluid als te hard rijden. Volgens de dorpsraad zijn niet alle problemen meteen aan te pakken. 

Interim voorzitter Eugène van den Eijnden: “Afgelopen jaren zijn er op diverse locaties waar nu over wordt geklaagd al best veel maatregelen getroffen, bijvoorbeeld aanleg van de rotonde Steenbergseweg/Wouwseweg. Op bijna alle wegen wordt weleens te hard gereden. Er is nog een lijstje af te werken en dat heeft prioriteit. Eerst is de Burg. Elkhuizenlaan aan de beurt en de Wouwseweg wordt aangepakt als alle nieuwbouw er klaar is.” De Langstraat blijft zorgen baren; op de Tholenseweg wordt vaak te hard gereden. De wijkconsulent zal de klachten meenemen naar de gemeente. Ook werd opgemerkt dat er te weinig gehandhaafd wordt; bij de politie ontbreekt hiervoor de menskracht. 

Over de Auvergnepolder wordt in oktober een aparte avond belegd vanuit de dorpsraad. Er worden veel mensen verwacht en de discussie in De Wittenhorst zal strak en onafhankelijk geleid moeten worden. De avond kan een handreiking zijn naar politieke partijen die hun verkiezingsprogramma’s aan het samenstellen zijn. Bedoeling van de dorpsraad is meningen op te halen namens de bevolking en te voorkomen dat anderen straks alles gaan bepalen. Volgens Rian Govers van Lokaal Realisme liggen er zes claims op de polder. Zij vraagt zich af wat de dorpsraad wil bereiken en vreest dat de aanpak dubbelop is. Eugène van den Eijnden stelde dat de ontwikkelingen in de polder al 20 jaar spelen en dat nu het hoogspanningsverdeelstation van TenneT erbij is gekomen. Overigens is voor de aanleg van een fietspad door de Auvergnepolder een potje gevonden. 

Bij de bespreking van bouwplannen kwam overlast van heien aan de Ambachtsweg ter sprake. Over behoud van de watersnoodwoningen aan de Zweedsestraat wordt een gesprek met Stadlander aangevraagd. In het overleg met de gemeente worden inbreidingslocaties belicht.

Zwembad De Melanen blijft in ieder geval tot 2030 open. De concept Dorpsvisie is bijna klaar en wordt aan de dorpsraadleden gepresenteerd.