Ilse Portengen is werkmakelaar/jobcoach bij BWI Woensdrecht en zoekt bedrijven.
Ilse Portengen is werkmakelaar/jobcoach bij BWI Woensdrecht en zoekt bedrijven.

Gezocht: werkgevers met een sociaal hart

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Het is bijzonder fijn voor de inwoners van Woensdrecht dat er nu een ‘Startpunt naar Werk’ is waar iedereen binnen kan lopen met hun (hulp)vragen over werk. De nieuwe locatie van BWI Woensdrecht in het gemeentehuis blijkt hiervoor een toegankelijke locatie, met als bijkomend voordeel dat iedereen uit Woensdrecht hier ook voor ondersteuning op andere leefgebieden terecht kan.

De inwoners die binnen lopen bij het Startpunt naar Werk willen allemaal graag aan de slag en vragen hulp bij hun zoektocht naar een bezigheid of baan. Soms zijn het mensen die zich zorgen maken over iemand in hun omgeving die thuis zit zonder werk.
En er zijn uitkeringsgerechtigden, die doorverwezen worden vanuit de sociale dienst. Hierbij gaat het vaak over inwoners uit onze eigen gemeente met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Het is de bedoeling dat zij leren (meer) aansluiting te krijgen met de arbeidsmarkt.

Coachen

Als werkmakelaar en jobcoach ga ik, Ilse Portengen, met de mensen in gesprek. Ik verwijs door of geef raad, waardoor iemand zelfstandig verder kan of we starten samen een traject waarbij ik de persoon blijf coachen. We gaan samen op zoek naar een activiteit of werkervaringsplaats die bij je past. Hiervoor put ik uit een netwerk van sociale werkgevers binnen Woensdrecht. Voorbeelden zijn: leerwerken in een winkel of bij een kleine vereniging. Het kan ook interessant zijn meer vakinhoudelijk ervaring op te doen. Dit is onder andere mogelijk in de techniek, het groen of bijvoorbeeld de zorg. Zo krijg je de kans om werkervaring op te doen en nieuwe mensen te ontmoeten. Dit brengt je verder op de arbeidsmarkt!

Perspectief

Het voordeel voor het bedrijf is dat de kandidaat de activiteit doet zonder ontvangst van salaris. Er is geen sprake van een arbeidsverhouding. Wij vragen het bedrijf om de deelnemer verder te brengen in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Dit kan zijn door training, advisering of toegang te verlenen tot het sociale netwerk van het bedrijf. Het doel van het traject is een optimale arbeids- en mensontwikkeling voor de werkzoekende, zodat deze perspectief krijgt op betaald werk. De aangeboden taken binnen het bedrijf stemmen we af op de doelstelling en zijn een aanvulling op een betaalde kracht.

Beleven

Natuurlijk mogen er, om iets te leren of uit te proberen, taken plaatsvinden die door betaalde krachten worden uitgevoerd, wel altijd onder begeleiding. Het is belangrijk de deelnemer te laten beleven dat werken leuk is en gezond. De ervaring leert dat je jezelf weer nuttig gaat voelen en weer mee kan praten. Je komt weer voldaan thuis en gaat er soms zelfs beter van slapen.

Tijdelijk

Het traject is tijdelijk en staat onder begeleiding van een jobcoach. Er wordt gewerkt aan bewustwording van obstakels en aan wegnemen van verlammende emoties. Want dat geeft ruimte. Door deze ruimte worden kansen op de arbeidsmarkt zichtbaar en ontstaat er ruimte voor regie over je eigen werkzame leven. Meestal starten we met een half jaar werken op een werkervaringsplaats. Als iemand klaar is voor de volgende stap, gaat iemand weer door.

Betrokken bedrijven 

Voor dit traject ben ik op zoek naar bedrijven in Woensdrecht en omgeving, die hun deuren willen openen en zo mensen willen helpen zich verder te ontwikkelen. Betekenisvol ondernemen is gelukkig steeds belangrijker voor velen.

Om als werkmakelaar een goed netwerk op te bouwen ben ik op zoek naar lokaal maatschappelijk betrokken bedrijven in Woensdrecht. Ik kom graag met jou in contact als je me hierbij kunt helpen. Aarzel niet en mail: i.portengen@bwiwoensdrecht.nl 
of bel me via telefoonnummer: 
06 3037 6837.

Afbeelding