Hans Dekkers uit IJzendijke wint de eindspurt.
Hans Dekkers uit IJzendijke wint de eindspurt. Foto: Pascal Brugman

Spanning stijgt bij Woensdrechtse Wielerzomer

Algemeen

OSSENDRECHT - Afgelopen zondag werd de tweede wedstrijd van de Woensdrechtse wielerzomer gereden in Ossendrecht. Vanwege de vele wedstrijden en daardoor wat minder deelnemers bij de junioren werd deze categorie samengevoegd met de nieuwelingen. 


Bij de Junioren won Pierre van den Kieboom, de tweede plaats ging naar Sem Hoppenbrouwers en Idds Visser werd derde. Rens Schalk werd eerste bij de Nieuwelingen, de tweede plaats was voor Julian Vergouw en Danijel Agricola eindigde derde.

Iets na 17.00 begonnen de 52 deelnemers van de Elite en Beloften aan hun 36 rondes. De winnaar van de ronde van Woensdrecht Rens Tulner kon zijn trui niet verdedigen deze week, want hij had een andere wedstrijd. Een kopgroep van zeven renners maakte zich al snel los van het peloton bij deze wedstrijd. Kort voor de finish ontstond  er een prachtige eindspurt. Deze werd gewonnen door Hans Dekkers uit IJzendijke, de tweede plaats was voor Rico van Damme (Yerseke) en plaats drie ging naar Arno Kleinman (Amsterdam). Rico van Damme kreeg de trui overhandigd en is hierbij de leider van het klassement. Rutger Hamers uit Roosendaal had tijdens de wedstrijd een engel op zijn schouder. In de bocht voor Kampeerboerderij de Boskeelen kreeg hij een duw waarbij hij rakelings langs een boom ging en bovenop een laag dak belandde. Gelukkig kwam hij er goed vanaf en werd al snel door de aanwezige EHBO geholpen. Camping-eigenaar Gerard heeft inmiddels de paar gebroken dakpannen al vervangen.

Het belooft een spannende Wielerzomer te worden. Er tellen nog drie wedstrijden mee voor de eindzege: Putte 25 september, Hoogerheide 2 oktober en de finale in Huijbergen 10 oktober. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding