Afbeelding
Foto: Pascal Brugman

Hoogste zonnetje 3,51 meter

Algemeen

HOOGERHEIDE - Vanaf 10 april tot 10 september kon iedereen bij KombinoCare aan de actie deelnemen om de grootste zonnebloem van de regio te krijgen. Afgelopen vrijdag werd dan ook de winnaar gekozen met het hoogste zonnetje, deze was maar liefst 3 meter en 51 centimeter hoog geworden. 

De familie Slagter met moeder Lucinda, vader Niels, de kinderen Bjorn, Stef en Elize waren dan ook erg blij met hun prijs die ze op dezelfde dag nog overhandigd kregen door Anneke Bustraan namens KombinoCare. Ook mochten de winnaars tegelijkertijd mee eten van de prachtige groente- en fruitschaal, gemaakt door Ron Everwijn die onder andere ook de Snoezelkamer had gecreëerd. 

Recyclen

Groente en fruit is tevens de nieuwe actie bij KombinoCare waarmee ze alweer een stap maken van hun ecologische voetprint. ‘’Wat er overblijft verdwijnt ook niet in de afvalbak, maar gaat naar de dieren die bij ons verblijven. Mocht er dan toch nog iets over blijven, scheiden we dit bij ons afval. Eigenlijk recyclen we dus gewoon wat we verbruiken. Zo wordt het ook een strijd tegen de voedselverspilling’’, aldus Anneke.

Ventilatie

Op jonge leeftijd leren de kinderen onbewust toch al veel over het milieu bij KombinoCare. Zo maken sommige kinderen hun juffen al bewust dat er nog een lamp te veel aanstaat. 

Ook zijn er dit jaar lucht- en lichtkoepels aangebracht. 

Er wordt op een verantwoorde manier geventileerd, dit merken ook de kinderen. Kortom een wijze les voor zowel de juffen als de kinderen. Die brengen dit ongemerkt over aan hun ouders.