Compositietekening die de politie heeft vrijgegeven van man die meisje probeerde te verkrachten in Halsteren.
Compositietekening die de politie heeft vrijgegeven van man die meisje probeerde te verkrachten in Halsteren.

Compositietekening van dader die meisje probeerde te verkrachten

Algemeen

HALSTEREN - In Bureau Brabant heeft de politie maandagavond een compositietekening vrijgegeven van de man die 10 augustus een 17-jarig meisje van haar fiets trok en haar vervolgens probeerde te verkrachten. Het incident gebeurde op de Langstraat in Halsteren nabij de indoorspeeltuin.

Het 17-jarige meisje fietste op dinsdag 10 augustus, iets na middernacht, over de Langstraat. Een fietsende man die achter haar rijdt, haalt haar in en trekt haar vervolgens van haar fiets af. Beiden komen vervolgens op de grond terecht. Er ontstaat een worsteling waarbij het doodsbange slachtoffer hard om hulp gilt. De dader rukt aan haar kleding maar het meisje verzet zich zo hard dat hij het opgeeft. Hij pakt zijn fiets en rijdt weg in de richting van de kruising Langstraat met de Biezenlaan, het slachtoffer ontredderd achterlatend.

Signalement
De dader is ongeveer 1.70 lang en heeft vermoedelijk een iets gezet postuur. Tijdens het incident droeg de man een donkergrijs/zwart vest, hij reed op een grijze of zwarte herenfiets.

De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen van het incident of met mensen die de man op de compositietekening herkennen.