Jan Luysterburg
Jan Luysterburg Foto: Bep Tielemans

Wedstrijd in Brabants dialect

Algemeen

REGIO - Elke twee jaar wordt in Lieshout het Brabants Dialecten Festival georganiseerd. Volgend jaar voor de veertiende keer, een prachtig evenement vol bruisende activiteiten.

 Aan dit Festival is ook altijd een Schrijfwedstrijd verbonden. Men kan hieraan meedoen in drie categorieën: Verhalen - Gedichten - Liedteksten.

In elke categorie worden maximaal drie genomineerden aangewezen door een onafhankelijke en deskundige jury. De winnaar van elke categorie ontvangt de felbegeerde Dialectpenning.

De voornaamste eisen voor deelname zijn: Het moet geschreven zijn in een Brabants dialect. Het moet beantwoorden aan het thema. Men mag niet onder eigen naam inzenden; men moet een nooit gebruikt pseudoniem gebruiken. De inzending moet uiterlijk 28 februari 2022 binnen zijn. Het thema is deze keer: 

Blij dè ge d’r wir bent.

Op zaterdag 11 juli 2022 mogen de genomineerden hun werk komen presenteren, waarna de jury de winnaars bekendmaakt en de dialectpenningen uitreikt. 

Alle details zijn te vinden op de website www.brabantsdialectenfestival.nl, waar je onder het kopje Schrijfwedstrijd het reglement voor deelname aantreft.

Dat ook West-Brabantse dialectschrijvers voor een prijs in aanmerking komen, is de vorige keer bewezen. Met zijn verhaal ‘t Bangeske was Jan Luysterburg uit Hoogerheide toen een van de drie genomineerden.

Van harte aanbevolen!

Met vriendelijke groet,

Jan Luysterburg