Drone demo bij Wings over Woensdrecht.
Drone demo bij Wings over Woensdrecht.

Aantal wensen Museum Wings in vervulling

Algemeen

OSSENDRECHT - Bij Wings over Woensdrecht werd zaterdag aan de openingsuren van het museum een feestelijk tintje gegeven. Dit omdat men met minder corona-restricties weer in staat is meer voor de bezoeker te kunnen betekenen én vanwege het feit dat het museum is uitgebreid met een extra ruimte.

Francois Coppens, eigenaar van het bedrijf UAV+ en docent voor het drone-brevet, was bereid gevonden om samen met zijn assistent Ian Kipping demonstraties te geven met vliegende drones. De naam UAV betekent hier “Unmanned Aerial Vehicle”, een onbemand vliegend voertuig. En in dit geval dus een drone. Dit trok veel belangstellenden, ook vooral vanwege het feit dat de drones waren uitgerust met camera’s waardoor de omgeving op een groot monitorscherm kon worden gevolgd.

De nieuwe extra ruimte hebben de vrijwilligers tijdens de coronaperiode ingericht als praktijkruimte waar de bezoeker de bij het vliegtuigonderhoud gebruikte technieken en gereedschappen daadwerkelijk kan ervaren.
Bedoeling is, indien mogelijk samen met andere instellingen, vooral de jeugd te bereiken om enthousiasme voor de luchtvaart te creëren.
Deze regio geeft immers veel gelegenheid tot het kunnen gaan werken in de luchtvaartsector. We denken hierbij aan de vliegbasis Woensdrecht en het Aviolanda Aerospace Business Park.

Bibliotheek
Jan Dammer namens museum Wings over Woensdrecht: “Omdat we deze extra ruimte hebben verkregen kan nu ook eindelijk een andere grote wens in vervulling gaan. We kunnen nu namelijk beginnen met het inrichten van een bibliotheek waar we onze mooie en unieke verzameling boekwerken op luchtvaartgebied kunnen gaan tonen.”
Het museum is nu ingericht in drie ruimtes. “De eerste ruimte toont de geschiedenis en het erfgoed uit de industrie en de luchtmacht vanaf 1909 tot heden. De tweede ruimte dient als bibliotheek en filmzaal, waarin wij ook lezingen en leesavonden gaan organiseren voor geïnteresseerden uit het vakgebied. De aanwezige boekwerken gaan geïndexeerd op de website geplaatst worden zodat men dan een keuze kan maken om de uitgekozen boeken te komen lezen. In de reeds bovengenoemde derde ruimte kunt u dus kennis maken met de praktijk en de techniek uit de vliegtuigbouw en er is ook een tafel ingericht met nieuwe materialen uit de vliegtuigbouw en de zweefvliegclub WBAC van vliegveld Woensdrecht en haar ontstaan. De inrichting is zodanig dat de bezoekers bijvoorbeeld ook zelf de bij vliegtuigonderhoud gebruikte technieken en gereedschappen kunnen ervaren. Wij zijn de Aircraft Maintenance & Training School, onderdeel van het eerder genoemde opleidingsinstituut Curio, dankbaar voor de objecten die wij voor de praktijkruimte hebben gekregen.”

Luchtvaartmuseum Wings over Woensdrecht bevindt zich op het terrein van de Volksabdij aan de OLV ter Duinenlaan 199 te Ossendrecht, naast brasserie Abdijbos. Het museum is elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Entree: 6 euro (inclusief een kopje koffie of thee bij de naastliggende brasserie Abdijbos). Kinderen tot 13 jaar mogen onder begeleiding gratis binnen.

Info: www.wings-over-woensdrecht.nl

Afbeelding
Wings over Woensdrecht
Wings over Woensdrecht
Wings over Woensdrecht