Ank van Meer
Ank van Meer Foto: W. Hogewoning

Werk Ank van Meer in etalage

Algemeen

HALSTEREN - In de etalage Dorpsstraat 73 h in Halsteren, die beschikbaar is gesteld door de PLUS supermarkt, heeft Ank van Meer haar schilderijen tentoongesteld.

Ank van Meer woont in Halsteren en schildert al meer dan 40 jaar. Ze vindt het leuk om haar werk nu in haar eigen woonplaats ten toon te stellen. Met beeldhouwen is ze gestopt, dat werd na al die jaren helaas te zwaar voor haar, maar in het Halsters Laag staat een beeld van haar hand; Het laatste Turf Mannetje.
In de etalage zijn onder andere een aantal van haar recente werkstukken te zien, waarin ze het vluchtelingenvraagstuk, wat haar momenteel erg aanspreekt, getracht heeft vast te leggen. Bijzonder, met name voor Halsteren, is het schilderij dat vanuit een Kunstproject van het CBK West Brabant is ontstaan. De bedoeling was een bijzondere plek in West Brabant uit te lichten. Dat was voor Ank de plek waar zij nu woont. Precies tussen de woningen van twee bekende kunstenaars: Willem van Dort en George van Raemdonck. Omdat ze zoveel over beide kunstenaars te weten was gekomen heeft ze een boekje gemaakt, waarin ze beeld en tekst kon verwerken. Het werk van Ank van Meer is tot eind november te bekijken.