Roy van Gils, maker van de gelijkmaker tegen SKNWK
Roy van Gils, maker van de gelijkmaker tegen SKNWK Foto: Christian Keijsers

Rksv Halsteren weeknieuws

Algemeen

Het was een sportweekend met twee verschillende gezichten. Zaterdag 1 mocht de handen dichtknijpen met een 2-2 gelijkspel, terwijl diezelfde eindstand een dag later voor veel chagrijn zorgde in het geel-zwarte kamp dat naar Meerssen was afgereisd.

Duur puntverlies Zondag 1

Na de onnodig benauwde 3-2 overwinning in de seizoensouverture tegen AWC, volgde afgelopen zondag een bezoek aan de Zuid-Limburgse angstgegner Meerssen. Halsteren en Meerssen zijn elkaar in hun roemruchte historie veel tegengekomen; de laatste jaren bleek Meerssen een onneembare vesting waar sporadisch een puntje weg te halen viel. Als Halsteren de kans had die vesting te veroveren, dan was het zondag. In de eerste helft was Fouad Idabdelhay het goudhaantje. Hij zorgde er met twee treffers hoogstpersoonlijk voor, dat Halsteren met een 1-2 voorsprong de rust kon ingaan.

Lang zag het er naar uit dat die voorsprong vastgehouden kon worden en na 90 minuten was dat dan ook de stand. Een blessure van Jurik Zimmerman en de vele wissels waren voor de arbiter reden om flink wat extra speeltijd toe te voegen. Daarin had in eerste instantie Idabdelhay dé kans om de overwinning zeker te stellen, maar hij faalde oog in oog met de keeper. Tot overmaat van ramp gebeurde in 97e minuut opnieuw datgene waarvoor werd gevreesd; Meerssen kwam via een corner op gelijke hoogte.

Het was direct einde wedstrijd. Net als vorige week was Halsteren niet in staat rustig met een voorsprong de wedstrijd uit te spelen. Tegen AWC was de marge ruim genoeg om dat op te vangen, afgelopen zondag werd de druk op de defensie Halsteren toch te veel.

Na dit 2-2 gelijkspel is het vizier inmiddels gericht op de wedstrijdronde 3, waarin een thuiswedstrijd tegen het Maldense Juliana ‘31 op het programma staat. Ook geen eenvoudige tegenstander, maar twee seizoenen geleden wist Halsteren thuis redelijk eenvoudig met 3-0 van die ploeg te winnen. Of dat zondag ook weer zo zal zijn, kunt u zelf meemaken. De wedstrijd start om 14.30 uur.

Zaterdag 1 pakt punt

Voor Zaterdag 1 startte afgelopen weekend het seizoen met een bekerwedstrijd tegen het Nieuwerkerkse SKNWK. Deze vierdeklasser wist Halsteren goed weerstand te bieden. Daar gaf de thuisploeg ook wel alle gelegenheid toe, want het spel was niet van een niveau om het een vierdeklasser moeilijk te maken. Naarmate de wedstrijd vorderde, verdween het geduld bij Halsteren en het groeide het geloof bij SKNWK in een stunt. Die leek er ook te komen in de tweede helft, maar goalie Erik Schrauwen hield met indrukwekkende reflexen lange tijd de 0. Even later moest ook hij toch buigen. SKNWK pakte brutaal een voorsprong, die het ook nog eens luttele minuten later wist te verdubbelen. Met Max Heijnen als extra stormram voorin ging Halsteren in de laatste 10 minuten op jacht naar de aansluitingstreffer. Die kwam er, zij het met enig fortuin via een speler van SKNWK. En met nog enkele minuten te spelen bleef Halsteren druk zetten op de defensie. Dat leidde vlak voor tijd tot de gelijkmaker van Roy van Gils. De ontlading was groot, maar de tijd te kort om er nog een winstpartij van te maken. Achteraf moest trainer Remco van Haaren toegeven blij te zijn met het veroverde punt. Komende zaterdag kunnen daar 3 punten aan toegevoegd als gewonnen wordt van Duiveland. De wedstrijd vangt aan om 16.30 uur en kan worden gevolgd via ons Twitteraccount @HalsterenZa1.

Spaar je club gezond!

Afgelopen zondag is de spaaractie ‘Spaar je club gezond’ bij de PLUS Halsteren gestart. Op onze website www.rksvhalsteren.nl valt te lezen hoe deze spaaractie in zijn werk gaat en hoe je onze club kunt steunen met deze actie. Activeer jouw sponsorpunt(en) op plus.nl/sponsorpunten en maak wekelijks kans op een van de drie PLUS cadeaukaarten t.w.v. 75 euro. Hoe meer sponsorpunten je activeert hoe meer kans je maakt.

Thuiswedstrijden

Zaterdag 11 september: 08:45 uur: Halsteren JO8-3 - VVC’68 JO8-3; Halsteren JO9-2 - METO JO9-2; Halsteren JO10-3 - Cluzona JO10-1. 10:00 uur: Halsteren JO14-1 - WVV’67 JO14-1JM; Halsteren JO11-2 - MOC’17; JO11-3; Halsteren JO13-4 - Tholense Boys JO13-2JM. 11:15 uur: Halsteren JO15-2 - Roosendaal JO15-4; Halsteren JO17-2 - MOC’17 JO17-4. 13:00 uur: Halsteren 3 - Kapelle 3; Halsteren JO15-1 - MOC’17 JO15-1; Halsteren JO17-1 - JEKA JO17-2. 15:00 uur: Halsteren 6 - Duiveland 3; Halsteren 5 - SPS 2; Halsteren 4 - Moerse Boys 2.
Zondag 12 september: 12:00 uur: Halsteren 2 - Nieuw Borgvliet 2. 14:30 uur: Halsteren - Juliana ‘31. Meer informatie op www.rksvhalsteren.nl of mail naar: info@rksvhalsteren.nl.