Man of the Match Jurik Zimmerman
Man of the Match Jurik Zimmerman Foto: Christian Keijsers Fotografie

RKSV Halsteren weeknieuws

Algemeen

Overwinning Zondag 1 op AWC

Het was weer even wennen, maar er werd echt weer om de drie punten gestreden op sportpark De Beek. Zondag 1 beet het spits af voor de club. Tegenstander AWC was de laatste bezoekende partij voordat de corona de competitie vorig seizoen beëindigde en nu dus de eerste in het nieuwe seizoen.

Halsteren begon goed aan het duel met de Wijchense opponent. Moet vloeiende aanvallen reeg het in de eerste helft behoorlijk wat kansen aaneen, daar waar de AWC er in de eerste rondgang weinig geluk had met de kansen die het ook kreeg. Al vroeg in de wedstrijd opende Jeroen Beerendonk de score, na een fraaie assist van Jasper Waalkens. Diezelfde Waalkens verruimde zelf na een kwart wedstrijd de marge. En toen spits Fouad Idabdelhay nog voor rust voor de 3-0 tekende, leek Halsteren een eenvoudige middag tegemoet te gaan. Maar zo eenvoudig als de eerste helft was, zo stroef was het spel van Halsteren in de tweede helft. In plaats van zelf druk zetten, werd Halsteren nu zwaar onder druk gezet door AWC, waarbij met name de vleugelverdedigers het moeilijk hadden. Het duurde dan ook niet lang voordat AWC de marge verkleinde naar 3-1. En daar bleef het niet bij. Halsteren probeerde de wedstrijd zogenoemd “dood te leggen”, maar bleek toch verrast door de aanvallende kracht van AWC. In plaats van het werken aan de 4-1 kwam Halsteren steeds meer met de rug tegen de muur te staan. Aan de andere kant kwam er ook meer ruimte achterin bij AWC, waarvan veel te weinig gebruik werd gemaakt. In plaats daarvan kreeg AWC loon naar werken en gaf de uiteindelijke eindstand een voor hen wat draaglijker aanzien. De 3-2 eindstand betekende enerzijds de droomstart voor Zondag 1, maar legde aan de andere kant ook de kwetsbaarheden van het team bloot. En daar zal de ploeg onder leiding van  trainer Erwin de Nijs ongetwijfeld hard aan gaan werken.

Na afloop van de wedstrijd werd op geheel democratische wijze Jurik Zimmerman verkozen tot Man of the Match. Van de ruim 30 uitgebrachte stemmen had een groot deel van de stemmers zijn of haar stem op hem uitgebracht. De top 3 van deze verkiezing krijgt punten voor de verkiezing van Speler van het Jaar.

Aanstaande zondag reist de zondagselectie af naar het verre Meerssen, om aldaar tegen “het altijd lastige” Meerssen aan te treden. De wedstrijd begint om 14.30 uur en is “live”  te volgen via Twitter op @halsterenzo1.

Zaterdag 1 bekert met SKNWK

Ook voor Zaterdag 1 gaat het weer om de winstpunten dit weekend. Dan trapt het af tegen SKNWK uit Nieuwerkerk. De eerste van drie wedstrijden in de districtsbekercompetitie, de kortste weg naar Europees voetbal. Benieuwd hoe dit team er voor staat? Kom dan zeker a.s. zaterdag even kijken op sportpark De Beek. Daarnaast is de wedstrijd te volgen via Twitter op @halsterenza1. Raadpleeg de website voor informatie over de livestream die van deze wedstrijd wordt uitgezonden.

Samen verduurzamen

Zoals jullie misschien al hebben opgemerkt liggen er 40 zonnepanelen op het dak van onze kantine. Deze zijn vakkundig geplaatst door Duurzaamheidscentrum Nederland. Zo dragen wij ons steentje bij aan de vergroening van energie. Denk je zelf ook aan het plaatsen van zonnepanelen? Laat je gegevens dan achter op ons webformulier https://rksvhalsteren.nl/aanmeldformulier-zonnepanelen/. Wij zorgen dat Duurzaamheidscentrum Nederland contact met je opneemt. Laat je via hen je panelen plaatsen, dan krijgen wij als club €200,- vergoeding. Deze kunnen wij vervolgens weer inzetten om verder te verduurzamen. Zo werken we samen aan een gezondere planeet!

Wil je RKSV Halsteren nieuws?

Nieuws van RKSV Halsteren dat je écht niet mag missen, kun je ook via Whatsapp ontvangen. Het mediateam van RKSV Halsteren stuurt na plaatsing van een bericht op de website via Whatsapp een pushbericht, waarmee je direct vanaf je smartphone naar het bericht kan doorklikken. Wil je deze berichten ook ontvangen? Whatsapp dan RKSV AAN naar 06-47638878.

Thuisprogramma weekend

Zaterdag 4 september: 10:00 uur: Halsteren JO13-1 - MOC’17 JO13-1; Halsteren JO13-2 - TB JO13-1. 11:30 uur: Halsteren JO16-1 - HVV JO16-1; Halsteren JO17-3 - MOC JO17-5. 13:00 uur: Halsteren JO19-1 - MOC’17 JO19-1; Halsteren 2 - Yerseke 2; Halsteren JO19-2 - Dosko JO19-1. 15:00 uur: Halsteren 1 - SKNWK 1; Halsteren 7 - DVO’60 8.

Woensdag 8 september: 19.00 uur: Halsteren JO13-1 - Roosendaal JO13-1. 

Voor meer informatie: kijk op onze website www.rksvhalsteren.nl of stuur een email aan info@rksvhalsteren.nl

Afbeelding