Jan de Crom, grensrechter bij Vivoo.
Jan de Crom, grensrechter bij Vivoo.

Eindelijk weer vlag omhoog bij Vivoo

Algemeen

Contractverlenging voor Jan de Crom

HUIJBERGEN – Vivoo maakt zich op het derde seizoen op rij als trotse Vierde Klasser! Een unicum in de historie van de blauwbloezen. Het feit dat men door corona in het zadel werd geholpen neemt de club met een glimlach op de koop toe. De jonge selectie heeft hierdoor kans gezien om verder te rijpen en is klaar voor een nieuwe voetbalstunt. Aan de zijlijn vanouds geassisteerd door vaste huisgrensrechter Jan de Crom!

Na twee onvolledige voetbaljaargangen kijkt ook Jan de Crom (69) uit naar de aftrap van seizoen 2021-2022. Alhoewel de inactieve periode hem stiekem best uitkwam. “We zijn een half jaar terug van Bergen op Zoom naar Hoogerheide verhuisd. Dit betekende toch wat klussen. Nu kan het echter wel weer en mag het van mij beginnen.”

Bergenaar Jan de Crom is geen onbekende in de gemeente Woensdrecht. Zowel als scheidsrechter en/of grensrechter bezocht hij in het verleden alle regionale voetbalvelden. “Ruim dertig jaar terug ging ik bij de VVC-jeugd kijken, alwaar mijn zoon voetbalde. Of ik ook eens wilde vlaggen. Om mezelf toch enigszins de spelregels eigen te maken volgde ik een cursus bij de KNVB. En zodoende vlagde ik tot aan het tweede elftal toe. Later floot ik ook veel wedstrijden. Een aantal jaar terug nog twee seizoenen de METO-dames, dit was echter maar tweemaal per maand. Ik wilde elke week nog bezig zijn en kwam uiteindelijk bij Vivoo terecht, alwaar men nog een vaste grensrechter voor het eerste zocht. Inmiddels sta ik voor mijn achtste seizoen”, aldus Jan de Crom.

De zondag is binnenkort weer gevuld! “Oppassen op de zes kleinkinderen is de ene, Vivoo mijn andere hobby waar ik gelukkig van mijn echtgenote volop de ruimte voor krijg. Dus op zondag dikwijls eerst het tweede fluiten en daarna kijken of ik met aanvoerder en laatste man Bouke de Waal op één lijn kan blijven!”, lacht Jan de Crom.

Selectie

Selectie Vivoo 2021-2022: Robert Samek, Bouke de Waal, Remco Motzheim, Robbert Cortie, Finn Verhoeven, Niek Lameir, Ruud van Gastel, Jeroen van Gastel, Roel Paulus, Bas van der Heijden, Levi van der Beek, Kaylan Timmermans, Sieb Veldkamp, Goort Buijtenweg, Dani Jonk, Ronny Bolders. Trainer Andy Wierikx.