Keje van der Poel-Robbert Raats.
Keje van der Poel-Robbert Raats.

Huijbergse tennistraditie leeft voort

Algemeen

HUIJBERGEN – Het Huijbergse recept is simpel en goed! Maximale inschrijving, bovenmodaal prijzengeld, bijzondere catering plus volop sfeer en gezelligheid. Na een pas op de plaats en een schitterend ‘1.5 meter toernooi’ als alternatief lijkt anno 2021 een traditie in ere hersteld. Zoals reeds vier decennia gebruikelijk komt de regionale tennistop in week 34 bij TV Huijbergen tezamen en strijdt men om de titels. Vanaf zaterdag 21 tot en met zondag 29 augustus fungeert het knusse tennispark aan het Waterdrieblad als episch centrum voor het INQAR Open 2021!

De jonge enthousiaste organisatie is tevreden met uiteindelijk 205 inschrijvingen voor zestien onderdelen. Keje van der Poel: ”Het toernooi valt nog in de schoolvakantieperiode waardoor we iets minder deelnemers hebben dan gebruikelijk. Absoluut niet erg, daar we ons nog altijd aan de coronavoorschriften dienen te houden. De kantine moet middernacht dicht dus qua planning proberen we late wedstrijden te vermijden.” De enige restrictie voor het toernooi waar verder alles bij het oude is gebleven. Zoals de steun van talrijke sponsoren met INQAR in de hoofdrol. Het autoverhuurbedrijf aan het Moleneind 25 in Ossendrecht is sinds 2017 onlosmakelijk aan het tennistoernooi verbonden en voegt daar deze editie het garagebedrijf op dezelfde locatie ‘Bosch Car Service’ graag aan toe!

Regionale toppers

Langs de gravelbanen wordt met interesse uitgekeken naar de verrichtingen van regionale toppers. In de HD D heeft de aanstormende formatie Roy Peeters/Jelle Hesbeens, na een finaleplaats eerder tijdens de eigen Putste Open, de smaak te pakken en won reeds in het voorweekend. Alle ogen zijn vanuit het grensdorp eveneens gericht op de ijzersterke combi Patrick Schrier/Joris Koeleman. Concurrentie vanuit Bergen op Zoom in de personen van Espen van Ginneken/Patrique Wildenberg. Een niveau hoger staan duo’s Frans Meesters/Michiel van Oppenraaij en Robin Theuns/Michael Theuns garant voor gepassioneerd tennis.

Debuterend koppel

In de klasse A gaat het er op spannen met Jeroen Helmons/Mats Vermeulen contra Joost van Loon/Stephan van Rooijen, of kunnen Keje van der Poel/Robbert Raats voor een verrassing zorgen? Bij de dames is er een favorietenrol weggelegd voor de LTC De Zoom afvaardiging Dorien Verschuren/Miriam Antonissen, idem dito een klasse lager voor de Smash-zusters Miranda en Sonja Theuns. En hoe ver komt het debuterende Huijbergse koppel Valerie Overbeeke/Marieke Bolders? Het Krabbegatse tennisbolwerk Smash stuurt eveneens de ervaren mix Robin van Koetsveld/Annelies Maartense-Landa op pad. Of zij opgewassen zijn tegen het oprukkende Huijbergs elan Goort Buijtenweg/Frauke van Eekeren blijft vooralsnog afwachten! Zien is geloven!

Goort Buijtenweg en Frauke van Eekeren
Joost van Loon
Goort Buijtenweg en Frauke van Eekeren.