Plezier in Huijbergen, hier bij de raadsrace.
Plezier in Huijbergen, hier bij de raadsrace. Foto: Pascal Brugman

Volop vreugde en actie in Huijbergen

Algemeen

HUIJBERGEN - Afgelopen weekend van vrijdag tot en met zondag was het volop drukte in Huijbergen. Vrijdagmiddag opende de kermis op het plein bij de kerk. Autoscooters, draaimolen, eendjes vangen, een schiettent, grijpers en blikken gooien was er te doen voor de jeugd. Ook waren oliebollen, suikerspinnen en popcorn te koop voor de liefhebbers. 

De inwoners van Huijbergen hadden van tevoren kortingsbonnen in hun brievenbus gekregen en konden zo geld besparen op de kermis. Maar het zag er naar uit dat toch mensen hier niet bij stil gestaan hadden, hetgeen in het voordeel was van de kermisexploitanten 

Op zaterdag begon dag twee van de kermis en het weer zat ook nog eens mee. In de avond vonden er twee wielerwedstrijden plaats. De eerste was de zogeheten raadsrace, hier streden raadsleden van de gemeente Woensdrecht om de felbegeerde podiumplaats. De 1 op de racefiets, de ander op een normale fiets, alles was mogelijk. Lars Akkermans (AKT) kwam als eerste over de finish, Cora de Wit (AKT) als tweede en de derde plaats was voor Thierry de Heer (D66).  Rond 19.00 uur was het tijd voor de meer ervaren wielrenners, met of zonder licentie.  Woensdrechts kampioen 2021 werd Ronald Withagen. 

Uitslag onder de 40:  1 Bas Nieuwkoop, 2 Roy de Rijck, 3 Tannick Sprangers. Uitslag 40+: 1 Borne Tsoi, 2 Ron Dingemans, 3 Sjerk Slagmolen. Uitslag Dames: 1 Bianca Broosus, 2 Lotte Backx, 3 Patricia Arts. 

Op zondag was het drukker dan de dagen ervoor in Huijbergen. Het verkeer werd omgeleid en overal stonden veel auto’s geparkeerd. Voor de braderie hadden ruim 90 kraamhouders zich aangemeld. Bij de brandweer konden de kinderen informatie krijgen en ze mochten zelfs de slang vasthouden. Tot op een enkele regenbui na bleef het droog dit weekend, waar de Huijbergse horeca ook van mee kon profiteren. 

De terrassen waren goed gevuld.

Proberen een horloge te scoren bij de grijpers
Mooi weer tijdens de braderie
De lokale brandweerhelden klaar om de bezoekers te ontvangen
Winnaars van de raadsrace
Woensdrechts kampioen
Winnaars 40+
Winnaars onder de 40
Dames categorie
Hans de Waal lost het startschot
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding