Dosko tegen MOC in de voorbereiding vorig seizoen.
Dosko tegen MOC in de voorbereiding vorig seizoen. Foto: Bep Tielemans

Amateurvoetbal Dosko, MOC, VVC

Algemeen

Dosko - zondag

Dosko heeft in de eerste klasse geen erge ruime selectie. De Dietvorst-broertjes vormen nog steeds de ruggengraat van de ploeg. Met blessures en schorsingen mag er niet te veel gebeuren, maar een subtop klassering moet mogelijk zijn. 

Trainer Mart van Bree hierover: “Ik denk dat we de top-5 kunnen gaan spelen. Onze selectie is nog wat sterker geworden in vergelijking met vorig seizoen. DHC (Delft) en FC Boshuizen zijn de kandidaten voor het kampioenschap.” 

Dosko - zaterdag

Dosko - zaterdag moet het in de vierde klasse opnemen tegen de sterke ploegen MOC, Internos, Steenbergen en VVC ‘68. Tegen Lepelstraatse Boys, FC Bergen en SC Welberg moet Dosko zeker punten kunnen halen en tegen de rest liggen er kansen. Een middenmootpositie moet uiteindelijk mogelijk zijn. 

MOC ‘17

MOC gaat in de zaterdag vierde klasse voor het kampioenschap. Niet te geloven dat zo’n grote club als MOC in de vierde klasse speelt. Met die gigantische jeugdafdeling achter de hand komt MOC met het standaardelftal minimaal in de eerste klasse te spelen. Ergens gaat er bij de overgang van de jeugd naar de senioren iets fout bij MOC. Internos gaat samen met MOC uitmaken wie de titel pakt. Steenbergen en VVC ‘68 zijn gevaarlijke outsiders in deze afdeling. 

VVC ‘68

VVC was ervan uitgegaan weer in de Zeeuwse klasse uit te gaan komen. Promotie was dan zeker een optie geweest. Nu staan Internos, MOC en ook Steenbergen te trappelen om kampioen te worden. Het zal voor VVC nu een hele klus worden om uit de vierde klasse te komen. De doelstelling blijft onveranderd: promoveren naar de derde klasse. Trainer Marco Ernest vertelt: “Er zijn meerdere kandidaten voor de titel. Zeker MOC en Internos en Steenbergen en DHV als outsiders. Je mag geen mindere periode hebben, want dan haak je af voor promotie. Het blijft onze doelstelling om te promoveren. In onze klasse zijn een hoop derby’s, leuk voor de toeschouwers natuurlijk.”

Trainer Mart van Bree van Dosko.
Marco Ernest van VVC '68.