Trainer Erwin de Nijs van RKSV Halsteren - zondag instrueert spelers in een oefenwedstrijd.
Trainer Erwin de Nijs van RKSV Halsteren - zondag instrueert spelers in een oefenwedstrijd. Foto: Bep Tielemans

Amateurvoetbal uit de startblokken

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - HALSTEREN - LEPELSTRAAT - Het amateurvoetbal mag eindelijk weer. Na twee rotjaren zijn onze amateurclubs nu aan het oefenen en na een paar bekerrondjes hoopt iedereen op een competitie zonder onderbrekingen.

Halsteren - zondag

Hoofdklasser Halsteren begint al een paar weken eerder dan de lagere amateurafdelingen. De torenhoge ambitie om naar de derde divisie te promoveren lijkt van de baan. Vooral achterin heeft Halsteren ingeleverd. Sterhouders Bierkens en Moerland vervang je niet een-twee-drie. Bovendien lijkt de selectie aan de krappe kant. Als er straks blessures en schorsingen aankomen gaat dat opbreken. Trainer Erwin de Nijs hierover: “We willen bij de top 5 eindigen om zo mee te doen voor promotie. Bierkens was achterin een echte verdediger dus dat moeten we oplossen. Voor Moerland hebben we één-op-één een nieuwe linksback bijgekregen. Baronie zal in onze klasse wel hoge ogen gooien. aan die sterke ploeg is niks veranderd.”

Halsteren - zaterdag

Halsteren - zaterdag gaat normaal gesproken kampioen worden in de derde klasse. Vóór corona stak de ploeg van trainer Remco van Haaren er al met kop en schouders bovenuit. Robin Hansler is dan wel vertrokken, maar de concurrentie lijkt alleen maar zwakker geworden. Met een voorhoede Van mechelen - De Nijs - Van Gils maak je in de derde klasse vijftig doelpunten, dat is ruim voldoende voor de titel. 

Remco van Haaren vertelt: “Ik hoop dat we een heel seizoen kunnen voetballen. Onze doelstelling is nog steeds: kampioen worden. basisspeler Robin Hansler is naar MOC gegaan en keeper Ronald van Leeuwen is gestopt. Richard Elenbaas van SPS en Emile Schrauwen zijn de doelverdedigers voor het nieuwe seizoen. Maurice (SPS) en Nick Machielsen (3 jaar niet gevoetbald) zijn nieuw in de selectie.”

Trainer Remco van Haaren van Halsteren - zaterdag.