Afbeelding

Kerkberichten Zuidwesthoek, Halsteren en Lepelstraat

Algemeen

Parochie de Bron

LET OP: in verband met de coronamaatregelen is het parochiekantoor te Hoogerheide voor het publiek gesloten. We zijn altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld). Er is een mondkapje verplicht bij binnenkomst en bij het verlaten van de kerk, u dient uw handen te ontsmetten bij binnenkomst, houd 1,5 meter afstand en er is geen samenzang mogelijk.

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte. 

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411.
Telefonische bereikbaarheid parochie in geval van ziekte of overlijden: Wilt u een afspraak maken voor een ziekenbezoek of voor het ontvangen van de ziekencommunie, de ziekenzegen of het sacrament van de ziekenzalving, bel dan 06-15656260. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan 06-15656260 of mail naar uitvaart@samenkerk.nl. Aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron kan via de website: www.samenkerk.nl.
Intenties voor onlangs overleden parochianen: Marja Eggen e.v. John Goris uit Ossendrecht.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide

Zaterdag 28 augustus om 19.00 uur: Woord -en communieviering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Rieky Oerlemans. Intenties: Piet Suijkerbuijk e.v. Joke Suijkerbuijk-de Crom v.w. jrgt.; Jan Hendrickx e.v. Cornelia Pijnen v.w. jrgt.; overleden ouders Schoone-Kolen; Harry Luykx. Mededelingen: vrijdag 3 september om 09.30 uur: woord- en communieviering, 1e vrijdag v.d. maand; zaterdag 4 september om 19.00 uur: woord- en communieviering.

Sint Dionysiuskerk te Putte

Inleveren misintenties in Putte op het postadres: Antwerpsestraat 35, 4645 BB Putte. T: 0164-602491, E: locatieputte@kpnmail.nl of via de website www.samenkerk.nl.

Zaterdag 28 augustus om 17.00 uur: woord- en communieviering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Kosters: Tonio de Candia en Tonnie Dingemans; Muzikale verzorging: Jean de Clippeleir. Intenties: Corrie Guns-van Agtmaal; t.e.v. OLV van Altijddurende bijstand. Mededelingen: zaterdag 4 september om 17.00 uur: woord- en communieviering.

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen

Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, bij het Parochiecentrum te Hoogerheide, Raadhuisstraat 134 of via de website www.samenkerk.nl.

Mededelingen: Zaterdag 28 augustus is er geen viering, de volgende viering is op zaterdag 11 september.

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht

Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. 

Mededelingen: zondag 29 augustus en 5 september zijn er geen vieringen, de volgende viering is op zondag 12 september.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410. Actuele informatie: www.pkgw.nl.

Zondag 29 augustus om 9.45 uur: prof. F. v.d. Brande, Kalmthout.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Sint Christoffel Parochie, Secretariaat H. Quirinuskerk, Halsteren, Lindenlaantje 13, 4661 JK Halsteren, tel: 0164-682310, open op donderdag van 9.00-12.00 uur, e-mail: quirinuskerk@sint-christoffel.nl.

Zondag 29 augustus 9.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Intenties: Rien de Krom; alle overleden leden van de KBO. Donderdag 2 september 9.00 uur: Eucharistieviering, Voorganger: pastoor Hans de Kort. Overleden: Rien de Krom; Nellie Slangen; Jo Nuijten-Roosenboom.

Pastoraal woord

Kiezen voor Hem

Afgelopen weekend overwogen we in de liturgie van het woord het thema keuzevrijheid.  Zowel in de eerste lezing ( Jozua 24, 1–18)  als in het evangelie ( Johannes 6, 60-69) staat keuzevrijheid centraal. En het gaat niet om de minste vrijheid, nee, het gaat over de vrijheid van godsdienst. In de eerste lezing stelt Jozua het volk voor de keuze tussen de God van hun voorvaderen of de goden van de Amorieten, in wiens land ze nu wonen. In het evangelie vernemen we dat veel leerlingen Jezus verlaten omdat ze niet meer akkoord gaan met wat Hij verkondigt.

Net als Jozua stelt Jezus hen dus voor een keuze. Opvallend daarbij is dat er geen enkele dwang is. Wat Jozua wél doet is beklemtonen dat hij en zijn familie voor de God van hun voorvaderen gekozen hebben. Dat maakt de kans groter dat het volk dezelfde keuze zal maken, want wat de leider doet, doet het volk meestal ook, misschien omdat ze niet anders durven. Maar die druk oefent Jezus helemaal niet uit. Hij reageert ook niet op het feit dat zovelen Hem verlaten hebben, Hij keurt het zelfs niet af. Het enige wat Hij doet is aan zijn apostelen vragen of ook zij willen weggaan. En zo wordt heel duidelijk dat geloven geen verplichting is, maar een keuze. Wij worden dus niet gedwongen om in God te geloven, nee, het is onze eigen keuze. En wat de keuze ook is, ze heeft diepgaande gevolgen, want centraal staat de liefde. Liefde van en voor God, van en voor Jezus en evenveel voor elkaar. Alles draait om liefde en menslievendheid. 

Sebastian Chazhoor pr.

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat

Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525.

Zaterdag 28 augustus 19.00 uur: Eucharistieviering; in deze viering gedenken wij: o.o. Marinus van de Watering en Anthonetta van de Watering-Verhees; jrgt. Antonius Aarts e.v. Helena Aarts-van de Watering;  jrgt. o.echtp. Looijen-van Osta; Toos Bogers w.v. Han Bom; Voorganger: Past. S. Chazhoor, lector: A. Blom. Dinsdag 31 augustus 19.00 uur: Eucharistieviering; Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen; Voorganger: Past. S. Chazhoor. 

Sint Martinuskerk Halsteren

Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren.
Zondag 29 augustus 10.00 uur: Eredienst in de Protestantse kerk te Nieuw-Vossemeer; Ds. Hans de Bie; Viering Heilig Avondmaal

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom


Emmauskerk, Korenberg 90 in Noordgeest te Bergen op Zoom: Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl. Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.

Uw familiebericht in deze krant? Bel 0164-682286 of mail naar: info@minervepers.nl