Het BWF-bestuur was unaniem enthousiast over BWF 't Dak Eraf!
Het BWF-bestuur was unaniem enthousiast over BWF 't Dak Eraf! Foto: Dennis van Loenhout

Géén Brabantse Wal Festival 2021

Algemeen

HOOGERHEIDE - Vanuit het bestuur van het Brabantse Wal Festival is afgelopen zaterdag besloten om editie 2021 van dit evenement af te gelasten. ‘Een pijnlijk besluit, want van nature hebben we de motivatie om minimaal één keer per jaar een feestje te bouwen op de Brabantse Wal in Hoogerheide. Het kabinet durfde helaas de maatregelen niet te versoepelen per 1 september’, laat Niels van Elzakker namens het bestuur weten. 

‘Het maximum aantal bezoekers van 750 is te laag om op een financieel verantwoorde wijze het festival te organiseren. In de festivalwereld zijn wij maar een kleine partij. We organiseren als stichting het BWF omdat we dat erg leuk vinden. Het is ons doel om een feest te bouwen voor diverse doelgroepen, van jong tot oud. Dit jaar hadden we na het afgelasten in april jongstleden gekozen voor een Nederlandstalige dag tijdens de aankomst van de BeneluxTour. Dat leek ons een mooie combinatie. Helaas kunnen we nu niet anders dan onze pijlen richten op 2022. We leven oprecht mee met alle professionals uit de cultuursector en horeca die wederom zwaar worden getroffen door de maatregelen. Het meest pijnlijke is dat er geen enkele logica zit in de per sector sterk uiteenlopende regels. Ook frustreert het dat in België festivals mogen worden georganiseerd tot 75.000 bezoekers.’

Om misverstanden te voorkomen: de BeneluxTour zal gewoon doorgang vinden. Deze start op maandag 30 augustus in Dokkum. Na een tijdrit in Lelystad op 31 augustus rijdt het peloton op woensdag 1 september van Essen(B) naar Hoogerheide. Na een 3-tal lokale rondes door Ossendrecht, de polder, Woensdrecht en Hoogerheide is de aankomst aan de Putseweg gepland rond 14.30 uur. Eenieder die een ticket had gekocht voor het Brabantse Wal Festival, krijgt op korte termijn automatisch het aankoopbedrag teruggestort.