Dirk Voorbraak uit Hoogerheide bij de zeezwemwedstrijd in Vlissingen.
Dirk Voorbraak uit Hoogerheide bij de zeezwemwedstrijd in Vlissingen.

Zwemmers uit regio presteren in open water

Algemeen

HOOGERHEIDE - REGIO - Dirk Voorbraak (55) uit Hoogerheide heeft woensdagavond goed gepresteerd in de Vlissingse zeezwemrace. Het open water zwemmen voor de kust van Walcheren trok 196 deelnemers. Voorbraak deed 28 minuten en 45 seconden over de 1.85 km voor het strand langs de boulevard van Vlissingen en finishte als 22-ste.

Begeleid door kano’s en volgbootjes gingen de zwemmers eerst richting Breskens en na het ronden van een markeringsboot richting Zoutelande om dan weer een eindje terug te zwemmen naar de finish. Vooral dat laatste stuk bleek lastig voor de deelnemers, mede door de stroming. Grote zeeschepen voeren vlak langs de zwemmers, want de vaarroute is daar heel dicht bij de kust. Een imposant gezicht voor de toeschouwers op de Vlissingse boulevard.

Bij de heren senioren werd Bas Driel uit Halsteren 73ste in 34.12 minuten en Stefan v.d. Zande uit Ossendrecht 89ste in 34.32 minuten. Winnaar Klaas van Beek uit IJmuiden deed er 23.22 minuten over.

Bij de dames senioren was Tanja Korsmit-Provily uit Halsteren goed voor een 23ste plaats in 23.11 minuten. Wieneke Snoep uit Ossendrecht werd 39ste in 38.15 minuten. Eerste dame was Manon Kloosterman uit Kapelle in 26.53 minuten.