Afbeelding

Besluiten van burgemeester en wethouders

Algemeen

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - In de collegevergadering van 3 augustus hebben burgemeester en wethouders van gemeente Bergen op Zoom onder meer de volgende besluiten genomen:

Verkoop perceel grond op Oude Molen
B en W zijn akkoord gegaan met een concept-koopovereenkomst voor de verkoop van een perceel grond op bedrijventerrein Oude Molen in Halsteren. Hier zal een bedrijfsverzamelgebouw aan de Steenspil gebouwd worden.

Bestemmingsplan woonwagens De Linie

Het college zet in op uitvoering van het bestemmingsplan van woonwagenlocatie De Linie voor wat betreft het scheiden van wonen en werk. Vanuit eerder beschikbaar gestelde middelen wordt een budget ingezet om een terrein op de locatie geschikt te maken voor verhuizing van bedrijven die zich nu direct achter woonwagenplaatsen bevinden. Met de huurders van de huidige terreinen waarop de bedrijven zijn gevestigd zijn gesprekken gestart om te bezien op welke wijze tot verplaatsing van hun bedrijven kan worden gekomen.

Bescherming gegevens burgers 

Het college heeft het strategische Informatie Beveiligingsbeleid (IB) vastgesteld. Hierin staat welke maatregelen er genomen moeten worden om gegevens van burgers en partners goed te beschermen. Omdat de (cyber)wereld snel verandert, wordt steeds gekeken welke risico’s er bestaan. De grootste risico’s worden als eerste beperkt door extra maatregelen te nemen. Hierover wordt onafhankelijk aan het bestuur en de directie gerapporteerd. Welke maatregelen er minimaal genomen moeten worden is voor alle instellingen gelijk. 

Uitbreiding varkenshouderij

Burgemeester en wethouders willen medewerking verlenen aan de uitbreidingsplannen van de varkenshouderij aan de Heerlesebaan 20. 

Er wordt gebruik gemaakt van emissiearme en duurzame stalsystemen waardoor een aanzienlijke milieuwinst kan worden bereikt. Een deel hiervan wordt gebruikt voor uitbreiding. 

Voor de uitbreiding dient via een omgevingsvergunning, van het geldende bestemmingsplan Buitengebied Oost, te worden afgeweken. 

Voordat de omgevingsvergunning kan worden verleend, is het noodzakelijk dat de gemeenteraad een verklaring van geen bedenkingen afgeeft. 

Tussen de initiatiefnemer en de gemeente zijn afspraken gemaakt over onder andere de landschappelijke inpassing en kosten.

Zonnepark Zuidgeest
Het college verzoekt de raad om voor het realiseren van Zonnepark Zuidgeest, een verklaring van geen bedenkingen definitief af te geven. Daarna kan de omgevingsvergunning voor Zonnepark Zuidgeest worden verleend.
Het zonnepark draagt bij aan de duurzaamheidsdoelstelling van Bergen op Zoom zoals opgenomen in de Regionale Energie Strategie.

Het college heeft besloten in te stemmen met de overeenkomst voor het ‘Zonnepark Zuidgeest’ te Bergen op Zoom.
Er zijn afspraken gemaakt tussen de initiatiefnemer en de gemeente over onder andere de aanleg van het zonnepark en de kosten.

Subsidie voor cultureel veld         

Van de ontvangen Rijkscompensatiemiddelen Cultuur (voor Corona) heeft het college, onder voorbehoud van het oordeel van de gemeenteraad, een bedrag € 675.000 bestemd voor de incidentele subsidieregeling ‘Stimuleringsregeling Cultuur Corona Bergen op Zoom 2021, 2022 en 2023’.

Een culturele- of erfgoedorganisatie zonder winstoogmerk of een creatieve maker kan een subsidieaanvraag indienen, nadat de gemeenteraad bij de behandeling van de raadsmededeling zijn zienswijze heeft gegeven over de stimuleringsregeling.

 

Afbeelding