Lacrosse op locatie Fort de Roovere in Halsteren.
Lacrosse op locatie Fort de Roovere in Halsteren.

Lacrosse opgenomen als nieuwe Olympische teamsport

Algemeen

HALSTEREN - REGIO - Voorafgaand aan de Spelen in Tokyo heeft het Internationaal Olympisch Comité besloten om Lacrosse op te nemen als Olympische sport. Enthousiastelingen die de sport willen bekijken op televisie zullen moeten wachten. Het zal niet eerder zijn dan tijdens de Spelen in Los Angeles 2028 dat de teamsport te zien zal zijn.

De sport heeft zijn origine bij de Noord-Amerikaanse inheemse bevolking rond de great lakes waarbij met een stok met een netje een bal werd overgegooid met honderden op een ‘slagveld’. Gaandeweg is de sport geëvolueerd tot wat het nu is: groots in oostelijk deel in Amerika en nationale zomersport in Canada. En nu zelfs met een Olympische variant: World Lacrosse Sixes.

Het lokale team Ogers Lacrosse van Mixed Hockey & Lacrosse Club Tempo hield dinsdag een introductie les op een speciale locatie: Fort De Roovere in Halsteren. Er waren voldoende deelnemers om de nieuwe Olympische versie 6v6 te spelen.

“Voor de sport is er een groeiende interesse, maar met deze erkenning kan dat alleen nog maar meer worden”, vertelt Daniël Sterenborg, coördinator Lacrosse bij lokale club Mixed Hockey & Lacrosse Club Tempo. “Uiteraard hebben we dit op de voet gevolgd en vinden het dan ook supertof dat er erkenning is voor deze sport waarbij plezier, creativiteit en zeker in deze nieuwe variant snelheid bovenaan staat. Wij kijken uit naar de live uitzendingen op TV.”

Meedoen

Geïnteresseerden die niet kunnen wachten en zich nu al willen opgeven voor een proefperiode kunnen contact opnemen via: lacrosse@mhctempo.nl.
Eind september verwacht de club deel te kunnen nemen aan het zogenoemde landelijke new comers tournament in Nijmegen met complete nieuwe teams.

Lacrosse op Fort de Roovere
Lacrosse op Fort de Roovere