Beiaardier Dina Verheyden
Beiaardier Dina Verheyden

Carillonconcert door Belgische beiaardier

Algemeen

HALSTEREN - Woensdag 18 augustus vanaf 19.30 uur speelt Dina Verheyden uit Mechelen haar concert op het carillon van de Martinuskerk in Halsteren.

Dina Verheyden (1982) raakte als dertienjarige gefascineerd door beiaard en vatte haar studie aan de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen aan, waar ze in 2007 het diploma ‘Beiaardier’ behaalde. Aan het Lemmensinstituut te Leuven behaalde ze haar Master Solo zang. Vervolgens volgde ze in Nieuw-Zeeland enkele maanden Masterclasses Beiaard bij de nationale beiaardier Timothy Hurd. Ze volgde ook meerdere masterclasses aan de Utrecht Summer School (NL) bij verschillende gerenommeerde musici zoals Geert D’hollander en Bernard Winsemius.

Dina heeft een brede waaier aan interesses. Ze volgde verschillende cursussen over middeleeuwse muziek en polyfonie, maar ook over volksmuziek, folk en tango. Ze is zangcoach, zingt polyfonie in het vocale ensemble ‘Vocem Flentium’ en eigenzinnige muziek in de groep ‘Kampa Kampa!. Sinds enkele jaren is Dina verbonden aan de beiaardschool te Mechelen als docente Beiaard en ook verschillende andere vakken, en dirigeert o.a. het handbellen-ensemble ‘Akabella’. Verder is ze docente Beiaard aan het ‘Institut Supérieur de Musique et Pédagogie’ (IMEP) te Namen (België). Samen met echtgenoot Richard de Waardt deelt ze haar enthousiasme voor muziek door workshops en muzikale voorstellingen te organiseren in lagere scholen. Dina is de beiaardier van de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk in Mechelen en de gemeentelijke beiaardier van Puurs. 

Dina speelt in Halsteren een zomers programma met Spaans werk van Tarrega en De Sena, en verder een Roemeense dans, en muziek uit Argentinië. Ze sluit af met ‘Be our guest’ uit Beaty and the Beast van Disney in een arrangement van Frank Steijns, de bekende violist van het Andre Rieu Strauss orkest. Kortom het terras en de stoelen staan weer klaar rondom de kerk om het publiek te ontvangen. Programma’s zijn gratis aan het kerkhek af te halen en na afloop kunt u Dina onder aan de toren ontmoeten.

De beiaardconcerten zorgen voor een unieke zomerse muzikale beleving rondom de St. Martinus te Halsteren. Extra genieten dus van de zomeravond in Halsteren.