Vrouwen 30+ zoekt versterking
Vrouwen 30+ zoekt versterking Foto: RKSV Halsteren

Rksv Halsteren weeknieuws

Algemeen

Een normaal voetbalseizoen?

Het is de vraag die heel voetballend Nederland bezighoudt. Nadat de twee voorgaande seizoenen niet konden worden gespeeld wegens de coronapandemie, lijkt het er op dat we het seizoen 2021-2022 redelijk normaal kunnen gaan starten. En zo zullen we vanaf nu u ook weer wekelijks berichten over de resultaten van de hoofdmachten en andere nieuwsfeiten over RKSV Halsteren. De competitie in de Hoofdklasse B start voor onze zondaghoofdmacht op zondag 29 augustus a.s. met een thuiswedstrijd tegen AWC uit Wijchen. Voor de zaterdaghoofdmacht staan er bij aanvang van dit seizoen drie bekerwedstrijden op het programma, te beginnen met een thuiswedstrijd tegen SKNWK uit Nieuwerkerk op 4 september. De start van de competitie in de derde klasse B is op zaterdag 25 september a.s.

Volop voorbereiding Zondag 1 

De flink ververste Zondag 1 selectie bereidt zich al enige weken voor op de start van de competitie. Na oefenpartijen tegen behoorlijk zware tegenstanders als Jong ADO Den Haag (2-4), Capelle (0-3), Beloften KV Mechelen (2-2) en GVV Unitas (0-3) werd afgelopen zondag met 4-0 een ruime overwinning geboekt op Cluzona uit Wouw. Voor de verandering werd weer eens op het vertrouwde hoofdveld gespeeld, waar de bal door de grashoogte niet al te snel rolde. Ondanks het daardoor wat trage speltempo kwamen de doelpunten uiterst effectief tot stand. Jurik Zimmerman opende de score, een kwartiertje later gevolgd door de 2-0 van Fouad Idabdelhay. Na rust tekende nieuwkomer Pim Bouwman voor de 3-0, waarna een andere nieuweling, Jasper Waalkens, met een fraaie vrije trap de eindstand op 4-0 bepaalde. De zondag tweedeklasser, met oud-Halsteren speler Paolo Fortunati in de basis, was duidelijk een maatje te klein voor de geel-zwarten. Voor Zondag 1 rest nog één oefenwedstrijd voordat de competitie start. Aanstaande zondag speelt de equipe van trainer Erwin de Nijs wederom thuis. Dan is zondag eersteklasser ONA uit Gouda de tegenstander. 

Seizoenstart jeugdteams

Terwijl de jeugd nog volop geniet van de zomervakantie, is de club al weer druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De trainingen van de jeugdteams starten in de week van 30 augustus. Voor de meeste teams staan er op zaterdag 4 september bekerwedstrijden op het programma. Voor sommige teams echter start het bekerprogramma pas een weekje later, omdat deze teams aan een nieuwe variant van het bekertoernooi deelnemen. Voor die teams begint de reguliere competitie niet op 25 maar een week eerder op 18 september.

Vrouwen 30+ zoekt versterking

Helaas is de selectie van onze vrouwen 30+ ietwat uitgedund. Zij zijn hard op zoek naar versterkingen! Lijkt het je leuk om sociaal en sportief invulling te geven aan je vrijdagavond? Sluit dan aan bij deze leuke club dames. De wedstrijden zijn in 7x7 vorm op half veld op de vrijdagavond. Daarnaast wordt 1x per week getraind. Twijfel je nog? Kom gerust een keer meetrainen. En wees gerust… je hoeft geen Lieke, Daniëlle of Sherida te zijn. Alhoewel zij natuurlijk ook van harte welkom zijn! Trek je stoute voetbalschoenen aan en trap een balletje mee. Laat bij interesse je gegevens achter via https://rksvhalsteren.nl/contact/. Direct aanmelden mag natuurlijk ook via https://rksvhalsteren.nl/club/lid-worden/.

Wedstrijden komend weekend

Zaterdag 21 augustus: 13.00 uur  Deelname Zaterdag 1 aan toernooi Bruse Boys

Zondag 22 augustus: 14.00 uur  Halsteren 1 (zo) - ONA 

Coronamaatregelen op sportpark De Beek

We gaan weer voetballen! Maar er gelden op sportpark De Beek nog wel enkele regels!

Basisregels voor iedereen:

* Was vaak en goed je handen

* Houd 1,5 meter afstand van anderen

* Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen

* Zorg voor voldoende frisse lucht

Spelregels voor sport:

* Na het sporten is 1,5 meter afstand houden verplicht; tijdens de wedstrijd niet

* Publiek is bij trainingen en wedstrijden welkom maar houdt 1,5 meter afstand van elkaar

Spelregels voor de kantine:

* Ontsmet je handen bij binnenkomst

* Een vaste zitplaats is verplicht, dit mag aan de bar zijn

* Bezoekers houden 1,5 meter afstand

En verder

* Vind je de maatregelen moeilijk of onzin: blijf thuis! 

Voor meer informatie, kijk op onze vernieuwde website www.rksvhalsteren.nl.

Afbeelding