Eerbetoon aan Rudo Gommers
Eerbetoon aan Rudo Gommers

Groots eerbetoon aan Rudo Gommers

Algemeen

HUIJBERGEN/ZUNDERT – Zaterdagmiddag 7 augustus vormde het hoofdveld van Moerse Boys te Zundert het indrukwekkend podium voor eigen zoon Rudo Gommers. Honderden vrienden en bekenden uit de regionale voetbalwereld brachten het vorig weekend plotseling overleden clubicoon een laatste eer. Ongeloof, verdriet en een immens gevoel van leegte voor velen.

Notabene in de nacht voorafgaand aan wat een vrolijke 46e verjaardag had moeten worden, hield zijn hart plots op met slaan. Het heengaan van de sportman pur sang en levensgenieter zorgde voor een schokgolf in Zundert, bij zijn huidige club Wernhout als ook in Huijbergen.

Plafond

Rudo Gommers ademde voetbal. Vanuit de jeugd knokte hij zich via het derde elftal tot in de hoofdmacht van Moerse Boys. Met de club waarvoor hij niet minder dan 406 maal voor het vlaggenschip uitkwam speelde hij tot in de eerste klasse. Op zijn 39e vond hij het welletjes en stortte zich met verve op het trainerschap. Na enkele seizoenen als assistent te hebben rondgekeken vormde Vivoo zijn eerste club waar hij in 2017 als zelfstandig oefenmeester aan de slag ging. In Huijbergen kijkt men nog steeds met veel plezier terug op de samenwerking van drie seizoenen. Ook bij de blauwbloezen sloeg het droevige nieuws in als een bom.

“Het is inderdaad moeilijk te bevatten. Rudo zal ik blijven herinneren als een goede en veelbelovende trainer. Eentje die uiteindelijk veel hoger kon komen dan de Vierde klasse. We zijn blij dat we hem drie jaar hebben mogen meemaken. Een trainer die naast het eerste elftal ook betrokken was bij de vereniging. Zo sprong hij als scheidsrechter bij het 7x7 in, tijdens de klusdag was hij er. En natuurlijk als er iets te vieren was, hij bleef dan bij Costa Kabrita in het wijnvat slapen”, blikt voorzitter Robbert Klaassen terug.

Feilloos

Elftalleider Johnny van Aert beaamt de woorden van de Vivoo-preses. “Rudo was een trainer die feilloos wist wanneer hij tussen de groep kon of moest staan of wanneer erboven. Hij verwachtte van iedereen dat hij zijn stinkende best deed. Hij zag dat liever dan iemand die met kwaliteiten er de kantjes van af liep. Een groot verlies.”

Bouke de Waal werd onder Rudo Gommers aanvoerder van Vivoo 1. “Ongelooflijk. Een top vent en fijne persoonlijkheid waar iedereen, zelfs de bankzitters, het goed mee konden vinden. Een gangmaker in de kantine en tijdens teamuitjes. Was enorm rechtvaardig en altijd in voor een geintje.” Ook routinier Ronny Bolders bewaart warme herinneringen aan zijn voormalige trainer. “Rudo was buiten een geweldige trainer ook een geweldig persoon die altijd oprecht in iedereen geïnteresseerd was. Bij Vivoo was hij eigenlijk altijd in een goede, vrolijke stemming met veel humor. Alleen als we tegen een onnodige nederlaag aanliepen, zagen we hem soms iets anders. Verder staan me mooie momenten bij. Promotie naar de Vierde klasse, barbecue bij hem thuis en de diverse teamuitjes. Tenslotte blijft diens toespraak, een week na een 10-1 nederlaag als seizoenopening tegen ODIO en een dag na de begrafenis van oud Vivoo 1-speler Jan Paulus, me voor altijd als de meest inspirerende ooit bij. Hij onderstreepte dit met de quote ‘zuipen kunnen ze overal wel’ doch het wordt pas echt bijzonder dat je binnen je team ook voor elkaar door het vuur gaat, verantwoordelijkheid neemt en met elkaar iets probeert te bereiken.” Saillant detail…tijdens de laatste wedstrijd voor de definitieve lockdown op 11 oktober 2020 won Wernhout met 1-5 in…Huijbergen van Vivoo! Rust zacht Rudo…