Vacature bij METO 2 door vertrek van Aytaç Akkaya.
Vacature bij METO 2 door vertrek van Aytaç Akkaya.

Aytaç Akkaya, video-analist bij RKSV Halsteren

Algemeen

Trainersstoel METO 2 vacant 

HOOGERHEIDE – De tijd dringt voor vierdeklasser METO. Amper een maand voor de competitiestart is het nog naarstig op zoek naar een trainer/coach voor haar tweede elftal. Het vacuüm ontstond nadat Aytaç Akkaya zijn vertrek naar RKSV Halsteren aankondigde. Diens opvolger ontfermt zich over een uitdagende en aantrekkelijke erfenis. METO 2 herbergt tal van ongepolijste talenten!

Aytaç Akkaya (32) wond er bij zijn aanstelling twee seizoenen terug geen doekjes om. Hoe goed hij het ook bij een club naar zijn zin zou hebben, als een vertrek noodzakelijk zou zijn om diens ambities te ondersteunen, dan diende hij deze te nemen. Na een actieve carrière in de jeugd bij RBC en later bij het ter ziele gegane BVV’63 hing hij zijn voetbalschoenen al vroeg aan de wilgen. “Het vuur was verdwenen echter niet de liefde voor het spelletje. Ik merkte dat ik het competitieve mistte en besloot de trainerswereld in te stappen. Iets waar ik me vanaf het begin thuis voelde. Ronald Broos is een collega van me en stelde voor om naar Hoogerheide te komen.”

Humor

Bij de Tricolores kreeg hij in de luwte te maken met het schaduwelftal van de vierdeklasser. Een ideale omgeving om zijn voetbal ideeën te toetsen. “METO kende ik louter van de keren dat ik er tegen gevoetbald had. Ik was benieuwd hoe ik toch als Bergenaar van Turkse afkomst ontvangen zou worden. Ook hier kent men de nodige voetbalhumor en kreeg ik deze op gepaste wijze te slikken. In een perfecte omgeving kreeg ik zodoende de gelegenheid om mijn UEFA B-trainersdiploma te behalen”, aldus Aytaç Akkaya.

Het dienstverband van Aytaç Akkaya omvat twee seizoenen waar Covid-19 als rode draad doorheen liep. Met welk gevoel verlaat hij het Jac van Hoek Sportpark? “Het is een beetje dubbelop. Natuurlijk waren het twee aparte jaren waarin we overigens niet stil hebben gezeten. Op de momenten dat het tijdens de lockdown kon heb ik naast METO 2 gasttrainingen aan diverse junioren-elftallen gegeven. Die gasten proberen voor te bereiden hoe er op iets later leeftijd wordt getraind. Verder ben ik dankbaar voor de kans die ik gekregen heb. En natuurlijk de kennis die ik van het wielrennen en met name Mathieu van der Poel door mijn strot geduwd kreeg”, lacht Aytaç Akkaya.

Hoofdklasse

Hoofdklasser RKSV Halsteren biedt de van oorsprong docent geschiedenis en binnenkort zelfstandig ondernemer in het onderwijs een kans op zijn horizon te verruimen. Als video-analist probeert hij de prestaties van de selectie naar een nog hoger plan te tillen. “Tijdens mijn trainersopleiding kwam ik analytisch goed uit de verf. Ik raakte in gesprek met Halsteren-trainer Erwin de Nijs en hoorde dat men aldaar met ingang van het nieuwe seizoen de video-analyse zou gaan gebruiken. Aan mij de eer. Door het bekijken en analyseren van de beelden hopen we spelers waar mogelijk richting het divisievoetbal te verbeteren. Persoonlijk maar ook als linie en volledig team. Een interessante taak. Verder sluit ik aan bij de trainingen en hoop daarnaast ook mijn UEFA A-diploma te behalen.”

Akkaya’s erfenis: een jonge en leergierige groep die openstaat voor een trainer die ze kneepjes van het seniorenvoetbal bijbrengt! Interesse? Informatie bij METO-voorzitter Robert van Kalmthout!