Fotowedstrijd met thema 'Water'.
Fotowedstrijd met thema 'Water'.

Fotowedstrijd voor kinderen: ‘Water’

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - In september houdt stichting FoBoZ weer haar tweejaarlijkse manifestatie. Onderdeel daarvan is een fotowedstrijd voor kinderen tot 14 jaar. Het thema is dit jaar ‘water’.

Voor de wedstrijd mogen foto’s aangeleverd worden van water in al haar vormen. Dus ook van damp, sneeuw of ijs. Kinderen uit West-Brabant en Tholen kunnen de foto’s aanleveren tot uiterlijk 31 augustus via infofoboz@gmail.com. Deze mogen met een camera gemaakt worden, maar ook met een telefoon. Op de website van FoBoZ heeft fotograaf Frank van Es een aantal instructiefilmpjes geplaatst over hoe je mooie foto’s maakt met je mobiel. De winnaar van de fotowedstrijd wint een fotocursus van een professionele fotograaf. Bovendien worden de winnende foto’s geëxposeerd tijdens de manifestatie.

Op de manifestatie zullen ook foto’s te zien zijn die gemaakt zijn tijdens het scholenproject van FoBoZ en worden foto’s van amateurfotografen tentoongesteld. Professionele fotografen tonen hun werk in diverse galerieën in Bergen op Zoom. Hiervoor zijn onder andere Raymond Wennekes (onderwater fotografie), Joel Tjintjelaar (avond- en nachtfotografie) en Jos Verhogen (fotografie van onderwatergeboorten) aangetrokken. De manifestatie is van 11 tot en met 19 september, maar de werken van de professionals worden tot 30 september geëxposeerd.