Onlangs raakte nog een fietser gewond bij een ongeval op de Steenbergseweg.
Onlangs raakte nog een fietser gewond bij een ongeval op de Steenbergseweg.

Vragen over verkeersoverlast op Steenbergseweg

Algemeen

HALSTEREN - De Bergse VVD en de PvdA fractie zijn door omwonenden benaderd over de verkeersproblematiek bij de Steenbergseweg. Om specifiek te zijn gaat het om het gedeelte Steenbergseweg vanaf de rotonde ter hoogte van de Wouwseweg tot aan de rotonde bij Sportpark de Beek. Met grote regelmaat ervaren omwonenden overlast van optrekkende auto’s die met hoge snelheid voorbij razen. 

‘In het verleden zijn bij de aanleg van de A4 beloftes gemaakt over het verkeersluwer maken van de Steenbergseweg. Omwonenden geven aan dat zij tot op heden hier weinig van merken. Daar komt bij dat er ter hoogte van de Lidl, bij de Nijverheidsweg, een afslag is gemaakt. Hierdoor is de Steenbergseweg in onze optiek nog gevaarlijker geworden, omdat de t-splitsing leidt tot onverwachte situaties zoals het invoegen van auto’s, met alle gevolgen van dien’, stellen de PvdA fractie en de Bergse VVD, die burgemeester en wethouders hierover hebben benaderd. 

Zij vragen wat het college vindt van de huidige inrichting van de Steenbergseweg; of het college hierover tevreden is en zo nee, welke mogelijkheden het college ziet om de geschetste problematiek te verbeteren. Ook willen de fracties weten hoe vaak er de afgelopen drie jaar gecontroleerd is op de Steenbergseweg en hoeveel ongevallen er in die periode hebben plaatsgevonden. ‘Is het college het met onze fracties eens dat extra verkeer remmende maatregelen nodig zijn op de Steenbergseweg? Waarom heeft het college de gelegenheid niet aangegrepen om naast de rotonde bij de Wouwseweg gelijktijdig de verkeerssituatie Steenbergseweg te verbeteren? Is de herinrichting van de Halsterseweg-Noord een uitgelezen moment om er maatregelen te realiseren?

In de ogen van de Bergse VVD en de PvdA fractie blijft de inrichting van de Steenbergseweg het knelpunt. ‘De weg is nog steeds ingericht als een weg waar hogere snelheden zijn toegestaan en nodigt bij verkeersluwe momenten uit om hard door te rijden. De overlast van de omwonenden gaat niet alleen over geluidoverlast, maar ook over de extra uitstoot van fijnstof en geeft een gevoel van onveiligheid. Het weghalen van de mogelijkheid tot inhalen of een optische versmalling van de weg kan tot een veiligere situatie leiden voor inwoners.’

Graag ontvangen wij een schriftelijk antwoord conform de bepalingen van art. 36 RvO.

Joey van Aken, Fractievoorzitter PvdA Bergen op Zoom          
Dominique Hopmans, Fractievoorzitter de Bergse VVD
Dave Lijmbach,Fractieassistent de Bergse VVD