Afbeelding

BoekenBakkerBogers voor boekenliefhebbers en auteurs

Algemeen

HALSTEREN -  Op zaterdag 17 juli organiseert schrijfcollectief Schrijven & Schrappen samen met Bakker Bogers een gloednieuwe boekenactiviteit. In de beschutte tuin van de bakkerij aan de Dorpsstraat 94 in Halsteren kunnen lezers, schrijvers en liefhebbers van boeken aanschuiven voor een goed gesprek over boeken, boeken en nog meer boeken.

BoekenBakkerBogers begint om 15 uur en duurt tot 16 uur (met uitloop). De toegang is gratis. Jan Bogers van Bakker Bogers nam het initiatief voor een literair evenement in Halsteren. Jan: “Er gebeurt heel veel in Halsteren op allerlei gebied, maar niet op het gebied van boeken en literatuur. Daar moest maar eens verandering in komen. Ik nam daarom contact op met Schrijven & Schrappen en toen ging het balletje rollen.”

Bij Schrijven & Schrappen nam Peter van der Graaf de telefoon op. Peter: “Ik ken Jan al heel lang – we zijn jaren collega’s geweest – maar dit initiatief had ik niet als eerste verwacht. Maar superleuk! Ik ben bij Jan langsgegaan in de terrastuin achter de bakkerij. Wat een oase van rust in de drukke Dorpsstraat, een perfecte plek voor zo’n boekenevenement!”

BoekenBakkerBogers is een zaterdagmiddaggebeurtenis. Uitloop van het programma is zeker mogelijk en na afloop kan er ook nog nagepraat worden. Jan Bogers: “We willen van BoekenBakkerBogers een laagdrempelig evenement maken. Je hoeft je daarom niet in te schrijven. En de toegang is gratis. Omdat de Covid-19-maatregelen zijn aangepast, is er een gezondheidscheck, krijg je een vaste zitplaats en houden we 1,5 meter afstand. Als het weer wat minder is, kunnen we de parasols opzetten of op het overdekte terras gaan zitten.”

Peter van der Graaf: “De bezoekers van BoekenBakkerBogers ‘maken’ het programma. Ze kunnen met elkaar en met de aanwezige schrijvers in gesprek gaan. Juist die interactie maakt het een uniek evenement. Natuurlijk zorgen wij wel voor de basis. Zo komt 17 juli dichter Robert E. Bal vertellen over zijn 4e bundel Met het leven verweven. Robert is vrijwilliger bij Slachtofferhulp en verwerkt zijn ervaringen in zijn gedichten. Een ander vast onderdeel van het programma is een open podium. Schrijvers van gedichten en verhalen kunnen voorlezen uit eigen werk, of het nu al uitgegeven is of niet. En hoe gaaf zou het zijn als deelnemers hun favoriete boek meenemen en daar iets over te vertellen. Is je boek al uitgegeven? Dan kun je het verkopen tijdens BoekenBakkerBogers. “

Op zaterdag 11 september is de volgende BoekenBakkerBogers, ook weer tussen 15 en 16 uur. Wie geïnterviewd wil worden, zijn of haar boek wil presenteren of een interessant boekenonderwerp heeft om over te vertellen aan de bezoekers, kan contact opnemen met Peter van der Graaf van schrijfcollectief Schrijven & Schrappen: peter@schrijvenenschrappen.nl.

Na afloop van BoekenBakkerBogers zetten we een korte impressie van de activiteit op de website www.boekenbakkerbogers.nl.