Een rondleiding met gids op Landgoed De Hertgang.
Een rondleiding met gids op Landgoed De Hertgang.

Landgoed De Hertgang: Schatkamer op Brabantse Wal

Algemeen

HALSTEREN - Aan de rand van Halsteren ligt Landgoed De Hertgang. Met prachtige, onder architectuur aangelegde tuinen, vijvers en waterloopjes. Met bijzondere planten, struiken en bomen uit alle werelddelen, die tot de verbeelding sprekende namen hebben: pindakaasstruik, zakdoekjesboom, ambtenarenboom, bijenboom en mammoetboom.

Door het arboretum en langs de tuinen is een route uitgezet met genummerde paaltjes. Volg de route in uw eigen tempo, kijk rond en geniet van al het moois. Op de paaltjes vindt u QR-codes, die u kunt scannen met uw smartphone. U krijgt dan achtergrondinformatie en wordt attent gemaakt op zaken die de moeite waard zijn. Ook voor kinderen is De Hertgang aantrekkelijk, want er is een speciale route uitgezet die langs allerlei klim- en slingertouwen leidt, er is een evenwichtsbalk en een spannende kruip- en sluipdoor-route onder de rododendrons door.
Het landgoed is het hele jaar door, dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur geopend.
Betalen (€ 4,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis) kan bij het Bezoekerscentrum met uw smartphone (QR-code). Daar kunt u ook de folder pakken en de route volgen die op de plattegrond is aangegeven. Op zondagen kan er koffie of thee bij het bezoekerscentrum afgehaald worden en kan het terras gebruikt worden. Iedere eerste zondag van de maand wordt er om 14.00 uur een rondleiding gegeven. Vooraf reserveren is wel noodzakelijk (0164-683801 of hertgang@planet.nl). U vindt De Hertgang aan de Klaverblokken 18 in Halsteren. Voor meer informatie over het landgoed, kijk op:
www.dehertgang.nl.