Secretaris Marc Hellemons van winkeliersvereniging WinkelHart Halsteren: "De vlaggetjesactie was de opmaat naar een mooie zomer."
Secretaris Marc Hellemons van winkeliersvereniging WinkelHart Halsteren: "De vlaggetjesactie was de opmaat naar een mooie zomer." Foto: Dennis van Loenhout

3718 Oranje vlaggetjes in Dorpsstraat

Algemeen

HALSTEREN - Voor de resultaten van het Nederlands Elftal op het EK maakte het helaas geen verschil, maar de vlaggetjesactie van WinkelHart Halsteren zorgde wel voor veel sfeer, en voor drie winnaars die een cadeaubon van 50 euro krijgen omdat zij het juiste aantal vlaggetjes op een haar na wisten in te schatten.


Het was een spontane actie van WinkelHart Halsteren: de Dorpsstraat, het pand van De Kock Tweewielers en de Molenwinkel bij de Sint Antoniusmolen werden tijdens het EK Voetbal behangen met oranje vlaggetjes. Wie kon raden hoeveel dat er waren maakte kans op een cadeaubon van 50 euro, vrij besteedbaar bij alle leden van de winkeliersvereniging. Secretaris Marc Hellemons zegt: “Het was geen gemakkelijke opgave. In totaal hingen er 3718 vlaggetjes, maar de winnaar zat er minder dan 70 stuks naast!”

Die winnaar - of eigenlijk winnaars - zijn Marja en Cees van Oevelen, die dachten dat er 3786 vlaggetjes hingen. Zij winnen een cadeaubon, net als François van Dijke en Jan Julius van Dijke die met respectievelijk 3189 en 3331 stuks ook dicht bij het werkelijke aantal kwamen. WinkelHart Halsteren is blij met de raadactie, zegt Hellemons: “Vorig jaar wilden we al een grote EK-actie houden, maar door de coronamaatregelen en het uitstellen van het EK ging die niet door. Dit jaar werd pas kort voor het EK duidelijk dat er toch wat mogelijk zou zijn. Mijn “buurman” Rik Linssen van de PLUS-supermarkt is toen in de telefoon geklommen en wist ergens binnen een kwartier 3,5 kilometer oranje vlaggetjes te bestellen. Na een oproepje in de groepsapp van WinkelHart hadden we in no-time vijftien vrijwilligers die wilden helpen met versieren. Binnen een uur hadden we samen de straat versierd. Na afloop hebben we daar samen, op afstand, op geproost op het Burg. Mastboomplein. Het is jammer dat Nederland zo snel uit het EK lag, maar het was erg gezellig in de Dorpsstraat. Wat ons betreft was het de opmaat naar een mooie zomer!”

Afbeelding