Piet Soffers neemt na zes jaar afscheid als voorzitter van Dorpsraad Halsteren nadat hij is verhuisd naar Bergen op Zoom.
Piet Soffers neemt na zes jaar afscheid als voorzitter van Dorpsraad Halsteren nadat hij is verhuisd naar Bergen op Zoom. Foto: Dennis van Loenhout

“Blijf volharden!”

Algemeen

HALSTEREN – Op het einde van de eerste fysieke vergadering van de Halsterse Dorpsraad in ruim een jaar legde voorzitter Piet Soffers na zes jaar de voorzittershamer van de Dorpsraad neer. Niet omdat hij geen voorzitter meer wilde zijn, maar omdat hij van Halsteren naar Bergen op Zoom verhuisde en vindt dat de Dorpsraad een voorzitter verdient die midden in het dorp staat.

Het is alweer ruim een half jaar geleden dat Piet Soffers zijn nieuwe appartement in Bergen op Zoom betrok. “Terwijl ik altijd heb gezegd dat ik nooit in een appartement in Bergen op Zoom zou gaan wonen”, lacht hij. Maar de behoefte om gelijkvloers te gaan wonen, het gebrek aan betaalbare bungalows en appartementen in Halsteren en de natuur nabij zijn nieuwe appartement in Bergen op Zoom maakten dat Soffers en zijn echtgenote toch de overstap maakten. “We komen nog vaak in Halsteren, en de Dorpsraad wilde graag dat ik zou aanblijven, maar ik merkte dat het niet meer hetzelfde was. Soms kreeg ik vragen waarop ik geen antwoord kon geven, gewoon omdat ik niet meer dagelijks in Halsteren was en de binding miste. De Dorpsraad verdient een voorzitter die van de hoed en de rand weet. Daarom ben ik vanaf nu voorzitter-af. Het bestuur van de Dorpsraad, dat versterking kreeg in de persoon van Marissa Zegers, beslist later over de opvolging van Soffers. Zelf kijkt hij terug op zes succesvolle jaren: “De verlichting op de Steenbergseweg, de rotonde bij Vogelenzang, de bewegwijzering tussen Vogelenzang en Zuneha, het hele plan Vogelenzang, het behoud van het Zwembad De Melanen, en het terugbrengen van het beeld van het Lezend Kind van kunstenaar Jacques van der Smissen. We hebben veel moois bereikt. Ik niet alleen, we hebben het met de hele Dorpsraad gedaan. En nu, na vier raadsperiodes, lijkt het erop alsof ook de Halsterseweg eindelijk wordt aangepakt. Ik vind het jammer dat ik moet stoppen, maar ik heb er vrede mee, zolang Halsternaren maar bij de Dorpsraad blijven aankloppen als ze ergens mee zitten. Want de Dorpsraad wordt door de gemeente en haar ambtenaren serieus beschouwd als gesprekspartner en kan dus zeker wat betekenen. Mijn boodschap aan de Dorpsraad is: Blijf volharden!” Soffers gaat genieten van zijn vrije tijd. “We gaan er lekker met de caravan op uit.” Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hij is nog steeds vicevoorzitter van landelijke Hobby-caravanclub en in het appartementencomplex voorzitter van de Vereniging van Eigenaren. “Zo gaat dat.”

Afbeelding