Demi de Jong
Demi de Jong Foto: Leon Verbraecken

Wielrenster Demi de Jong weer in wedstrijden

Algemeen

OSSENDRECHT - Wielrenster Demi de Jong houdt haar supporters op de hoogte over afgelopen maand en de komende maand. 

Demi vertelt: “Hoe blij ik was dat ik begin van het seizoen weer aan de start kon staan, zo blij was ik begin mei dat de wedstrijden even klaar waren. Ik reed natuurlijk niet zoals ik normaal altijd kon en hoor te rijden. Die negatieve spiraal van steeds niet finishen, snel de groep moeten laten gaan, werd alleen maar erger. En dan kom je zondagavond terug thuis, moet je maandag meteen weer gaan werken. Echt rust had ik dus ook niet. Daarnaast kreeg ik ook weer opnieuw last van kriebels/tintelingen in mijn benen. Dat begon 2 jaar geleden opeens; de hele dag door, vooral als je stil zit, kriebels over je benen. Heel onrustig en het geeft stress. Toen heb ik vitamine b12 injecties gekregen. Ik had nu weer de huisarts gebeld en dit uitgelegd. Nu krijg ik weer opnieuw b12 injecties. Ik voel het nu heel weinig dus dat is goed. In Luxemburg was ik de 2e dag afgestapt. Ik was er helemaal klaar mee. Ik koers natuurlijk niet om er steeds afgereden te worden. Ik heb toen een hele week rust genomen en beslist om een trainster te nemen. Het zelf trainen ging altijd goed, omdat ik voor mijn blessure prima reed en ik daar tevreden mee was. Maar door dit uit handen te geven, is er wel een last van mijn schouders afgevallen. 

Ik heb toen ook een inspanningstest gedaan. Er kwam uit dat mijn basis heel goed is, maar het intensieve deel nog slecht. Logisch dus dat de wedstrijden niet goed gingen. Volgens mijn trainster zou ik 6-8 weken nodig hebben om wedstrijd klaar te zijn. Ik rijd nu voor het eerst op wattage en dat bevalt best goed. Eerst reed ik altijd op gevoel en hartslag, maar wattage is een stuk nauwkeuriger. Na 2 weken rust ben ik weer gaan trainen. Ik voelde me meteen een stuk beter en had ook weer zin om op de fiets te zitten. Ik had blijkbaar de switch gemaakt van negatieve gedachten tijdens trainen naar positieve gedachten. 

Ik ben net terug van een weekje vakantie: een beetje fietsen en een beetje chillen. Op zondag 3 juli begon ik weer met koersen in de 2 districtenpijl Ekeren Deurne en daarna op 8 juli de Beneladies tour. Ik ben benieuwd hoe ik me dan zal voelen en hoe de wedstrijden gaan. De proloog en tijdrit van de Beneladies tour zullen nog niet top gaan, daar heb ik dan ook nog niet voldoende op getraind. Maar dat maakt niet uit.

Ik hoop dat ik tussendoor nog wat criteriums kan rijden, want de volgende UCI koers is pas in augustus: Tour of Norway, 12-15 augustus”, aldus Demi de Jong.