Excelsior in de huidige samenstelling.
Excelsior in de huidige samenstelling. Foto: Bep Tielemans

Felicitaties 100-jarige kruisboogclub Excelsior

Algemeen

HALSTEREN - Bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan hield de Halsterse kruisboogvereniging Excelsior zaterdagmiddag een receptie in thuishaven café-zaal Tivoli. Bestuur en leden mochten hartelijke felicitaties in ontvangst nemen bij deze bijzondere mijlpaal.

Onder anderen afgevaardigden van collega kruisboogverenigingen uit de regio en daarbuiten waren present. Zoals De Alpenjagers uit Roosendaal, Oude Molen uit De Heen, Strijd in Vrede uit Oudenbosch en de Zwartmikkers uit Dorst. Namens de gemeente Bergen op Zoom waren de wethouders Patrick van der Velden en Barry Jacobs aanwezig. Alle leden van de huidige kruisboogvereniging Excelsior, familie en andere belangstellenden bezochten de receptie. Leuke reacties ontving het bestuur zelfs vanuit Assen en Heerenveen. 

Binnen was een speciale hoek ingericht met tal van knipselboeken en attributen die een kijkje gaven in de historie van Excelsior. Bij de schietaccommodatie buiten werd uitleg gegeven over de banen en het materiaal. Een toepasselijke lekkernij bij de koffie ontbrak niet. 

Kruisboogvereniging Excelsior hoopt in augustus-september weer met wedstrijdschieten te beginnen. Wel wordt er op zondagochtend en op donderdagavond -dan met zogeheten factory ofwel lichtere bogen- geschoten. Belangstellenden kunnen een kijkje komen nemen op de schietbanen achter café-zaal Tivoli aan Dorpsstraat 84 in Halsteren. 

Wethouders Patrick van der Velden en Barry Jacobs kwamen Excelsior feliciteren.
Een toepasselijke traktatie bij de koffie.
Excelsior viert eeuwfeest.
De prachtige schietbaan achter Tivoli.
Uitleg over het automatisch systeem voor  de schietschijf.