Passiespelen Tegelen
Passiespelen Tegelen Foto: Zebra Fotostudio's

Busreis naar Passiespelen

Algemeen

HALSTEREN - LEPELSTRAAT - De Passiespelen in openluchttheater ’De Doolhof’ te Tegelen kunnen dit jaar toch gehouden worden! Vanuit de Sint Christoffelparochie zal een busreis naar Tegelen worden georganiseerd.

De belangstelling voor de Passiespelen in Tegelen is goed! Op dit moment zijn er nog maar 4 plaatsen vrij in de bus. Bent u van plan om nog mee te gaan dan, graag snel reageren. Vol is vol. De datum staat gepland op zondag 5 september. Diegenen die belangstelling hebben worden verzocht contact op te nemen met: Cor Snepvangers, E-mail:  corsnepvangers@kpnmail.nl, telefoon 06-22908125. Graag aanmelden vóór 1 augustus.

Jan-Jaap Jansen en Ineke ter Heege, de tekstschrijvers van de 21ste editie van de Passiespelen in Tegelen, hebben een heel nieuw Passiespel geschreven. Actueler en met meer noodzaak dan ooit. Waarin het verhaal over de laatste dagen van het leven van Jezus weliswaar gehandhaafd blijft, maar waarin heel andere, hedendaagse  accenten worden gelegd.

Zo wordt de veroordeling tot de kruisdood door de Hogepriesters heftig bekritiseerd door Jozef van Arimathea; is Jezus eerder een rebel dan een Heiland; speelt Judas een verwarde rol van redder van de Messias en zijn de vrouwen rondom  Jezus – waaronder zijn moeder Maria en zijn goede vriendin Maria Magdalena – veel belangrijker en krachtiger geworden.

‘Hem achterna’ vertelt het verhaal van toen en nu, van strijd en corruptie in het oude en het nieuwe Jeruzalem, van onderdrukking, wanhoop en verdriet. Maar ook van liefde en vriendschap, van vurige hoop en oprecht geloof in een betere wereld. www.passiespelen.nl