Afbeelding

Kerkberichten Zuidwesthoek, Halsteren en Lepelstraat

Algemeen

Parochie de Bron

LET OP: in verband met de coronamaatregelen is het parochiekantoor te Hoogerheide voor het publiek gesloten. We zijn altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld). Er is een mondkapje verplicht bij binnenkomst en bij het verlaten van de kerk, u dient uw handen te ontsmetten bij binnenkomst, houd 1,5 meter afstand en er is geen samenzang mogelijk.

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte. 

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411.
Telefonische bereikbaarheid parochie in geval van ziekte of overlijden: Wilt u een afspraak maken voor een ziekenbezoek of voor het ontvangen van de ziekencommunie, de ziekenzegen of het sacrament van de ziekenzalving, bel dan 06-15656260. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan 06-15656260 of mail naar uitvaart@samenkerk.nl. Aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron kan via de website: www.samenkerk.nl.
Intenties voor onlangs overleden parochianen: In Hoogerheide: Anna Pals w.v. Piet Meesters; In Putte: Jo van Bruggen w.v. Josephus van Beeck; In Ossendrecht: Rinus van Tilburg e.v. Maria van der Venne; Net de Dooij w.v. Franciscus Hendrickx.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide

Zaterdag 10 juli 19.00 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Petra van Pul. Intenties: Corrie Schrauwen en overleden familieleden Schrauwen-Wils; Christ van Tilburg v.w. jrgt.. Mededelingen: zaterdag 17 juli om 19.00 uur: eucharistieviering met als voorganger Vicaris Paul Verbeek.

Sint Dionysiuskerk te Putte

Inleveren misintenties in Putte op het postadres: Antwerpsestraat 35, 4645 BB Putte. T: 0164-602491, E: locatieputte@kpnmail.nl of via de website www.samenkerk.nl.

Mededelingen: zaterdag 10, 17 en 24 juli zijn er geen vieringen, de volgende viering is zaterdag 31 juli.

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen

Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl.

Zaterdag 10 juli om 17.00 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Lectrice: Gerda van Dijke. Intenties: Nellie Klaassen v.w. verj.; Frans en Cor Broosus-Goense; Jos en Jac v. Aert v.w. jrgt.; Pieta Claessens-v. Mechelen v.w. jrgt.; Elisabeth v. Mechelen v.w. jrgt.; Frans Claessens v.w. jrgt.; Piet en Maria v. Aert-Aernouts v.w. jrgt. en verj. Mededelingen: zaterdag 17, 24 en 31 juli zijn er geen vieringen.

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht

Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. Openingstijd: donderdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur.

Zondag 11 juli om 10.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: Vicaris Paul Verbeek; Koster: Loes Hommel; Lector: Johan den Ouden; Misdienaars: Luka en Petar Loncar; Muzikale verzorging: organiste Lisette v. Mechelen en koor Ossendrecht. Intenties: Frans Timmermans e.v. Jenny v. Oevelen; Petrus van Meir v.w. jrgt. Mededelingen: zondag 18 juli om 11.00 uur is er eucharistieviering met als voorganger pastoor Peter v.d. Weide.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06 -17246410. Website voor actuele informatie: www.pkgw.nl.

Zondag 11 juli 9.45 uur: Dhr. C. Daleboudt, Ossendrecht.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Sint Christoffel Parochie, Secretariaat H. Quirinuskerk, Halsteren, Lindenlaantje 13, 4661 JK Halsteren, tel: 0164-682310. E-mail: quirinuskerk@sint-christoffel.nl..

Zondag 11 juli 9.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Intenties: Richard Akkermans. Donderdag 15 juli 9.00 uur: Viering Woord Gebed Communie. Voorganger: pastoraal werkster Leny Robijn. Overleden: Adrie Luijks; Corrie de Jonge Reijnders.

Pastoraal woord

Dit weekend waren we met een aantal kinderen bijeen die hun 1e communie en hun vormsel dit jaar hebben gevierd. De viering stond in het teken van het feest van Johannes de Doper. We lazen de tekst over zijn ouders: Zacharias en Elisabeth. Beiden waren al ouder toen Zacharias te horen kreeg dat Elisabeth zwanger zou worden van een zoon die ze Johannes moest noemen. Geheel tegen de traditie van die tijd werd de kleine Johannes niet naar zijn vader of opa genoemd, maar werd in zijn naam zichtbaar dat hij een geschenk is van God. Zijn naam betekent dan ook niets minder dan God is genadig. In eerste instantie kon Zacharias de boodschap niet geloven en sprak de engel Gabriel tegen. Hij werd daarom met stomheid geslagen, tot het moment waarop hij de naam van zijn zoon opschreef. Het wonder geschiedde en Zacharias kreeg zijn stem terug. Ik vraag mij af: wat gebeurde er in die maanden van stilte. Dacht Zacharias na over de dingen die hij tegen de engel had gezegd? Of had hij de tijd om stil te genieten van de gedachte dat hij straks vader zou zijn? Stilte heeft iets dubbel in zich. Het afgelopen jaar zal het bij vele mensen stil zijn geweest in hun leven. Je kon je niet zomaar tussen de mensen begeven. Je moest nadenken over wat wel en wat niet kon. Sommige mensen hebben deze tijd als zeer beklemmend ervaren. Anderen waren dankbaar voor de tijd die hun geschonken werd. Tijd die door alle drukte en waan van de dag opgeslokt werd tot een druk en gejaagd leven. De stilte werd voor Zacharias een geschenk waarop hij zich voor kon bereiden op het vaderschap van een bijzonder kind. De vraag is nu het nieuwe normaal weer meer trekken gaat krijgen van het oude en drukke leven: hoe zit het met onze tijd en stilte?

Lenie Robijn, pastoraal werkster Sint Annaparochie en Sint Christoffelparochie.

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat

Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525.

Zaterdag 10 juli 19.00 uur: Eucharistieviering: In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: Jan van Meel e.v. Riet Mertens; Mien van Eekelen w.v. Jan Beerendonk; Opa en Oma Bogers-Maas; o.o. van Dorst-Slooters. Voorganger: Past. H. de Kort, lector: A. Blom, zang: enkele leden van het koor Samen Sterk. Dinsdag 13 juli 19.00 uur: Dienst van W.G.C.: Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen. Voorganger: Past. L. Robijn.

Sint Martinuskerk Halsteren

Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren.

Zondag 11 juli 10.00 uur: Eredienst in de Sint Martinuskerk; Ds. Henk van het Maalpad; Viering Heilig Avondmaal.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom


Emmauskerk, Korenberg 90 in Noordgeest te Bergen op Zoom: Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl. Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.

Uw familiebericht in deze krant? Bel 0164-682286 of mail naar
info@minervepers.nl