Afbeelding

Regiocup voor combo ODIO/Vivoo JO17

Algemeen

OSSENDRECHT/HUIJBERGEN – Ieder nadeel heeft ook zo zijn voordeel, sprak ooit een begenadigd voetballer. Jonge voetballers van ODIO en Vivoo zullen het ongetwijfeld beamen. Aan de vooravond van de tweede coronagolf bundelden ze de krachten. Na een flitsende start gooiden de van overheidswege opgelegde sancties roet in het eten. Met de winst van de Regiocup voorzagen de jongemannen het vreemde seizoen alsnog van een feestelijk slotakkoord!

Huijbergenaar Robert Chapel heeft al diverse seizoenen twee petten op. Naast zijn functie als leider en trainer van ODIO JO17 neemt hij dezelfde rol bij Vivoo JO12 voor zijn rekening. In aanloop naar het voorbije seizoen hoorde hij van de personele problemen om zowel in Huijbergen als ook Ossendrecht volwaardige teams om de been te brengen. Hij opperde het idee tot incidenteel samen optrekken bij ODIO-compaan Arjan Buijsen, die op zijn beurt het plan in de week legde bij ABZ-collega en toevallig ook Vivoo-leider Lars van der Beek. Met de toevoeging van Lianne van Wezel was het begeleidend kader van de nieuwe combinatie compleet. Gezamenlijk boetseerden ze een aan team dat met spelers in de leeftijd van 15-17. Na een bekeravontuur startten ze voortvarend in de Derde klasse. De eerste vier duels werden in winst omgezet en een titel gloorde aan de horizon.
Vervolgens vormde Covid-19 vele maanden een onverslaanbare tegenstander. Het succesvolle team diende noodgedwongen een pas op de plaats te maken…tot dat het licht onlangs opnieuw op groen ging. De Regiocup vormde een dankbaar alternatief om de junioren en pupillen nog even van de voetbalsport te laten proeven. De ODIO/Vivoo combinatie pakte na maanden moeiteloos de draad weer op. Het versloeg met overtuigende cijfers haar tegenstanders en zette in een rechtstreeks duel te Nieuw-Vossemeer de kers op de taart. Robbert Cortie tekende voor 0-1. Na rust verslapte men ietwat en al snel lag de gelijkmaker binnen. ODIO/Vivoo was echter de bovenliggende partij en toonde dit nadat een verre uittrap van de keeper door Tim Vermeij tot doelpunt werd gepromoveerd. Levi van der Beek maakte aan alle onzekerheid een einde en scoorde 1-3. Kort voor tijd eiste Aaron Buijsen nog een hoofdrol voor zich op door tot tweemaal toe een strafschop te keren. De Regiocup kon mee naar de Ossendrechtse en Huijbergse contreien! En de basis voor volgend seizoen is gelegd!