De Halsterseweg wordt eindelijk heringericht.
De Halsterseweg wordt eindelijk heringericht. Foto: Bep Tielemans

Besluiten van college B en W

Algemeen

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Burgemeester en wethouders van gemeente Bergen op Zoom hebben in hun vergadering van 8 juni onder andere de volgende besluiten genomen:

Afwijken van bestemmingsplan vanwege reconstructie Halsterseweg

Het college wijkt met een Wabo-projectbesluit af van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Noord, 1ste herziening’ om de reconstructie van de Halsterseweg mogelijk te maken. De Halsterseweg, vanaf de rotonde Vogelenzang tot aan de Randweg Noord, wordt gereconstrueerd voor verkeersveiligheid en doorstroming. Hiertoe wordt het bestaande wegprofiel aangepast, riolering en verlichting vervangen en een gedeelte van het fietspad verlegd zodat dit gescheiden wordt van de rijbaan voor gemotoriseerd verkeer.

Jeugdgezondheidszorg

Het college verlengt de overeenkomst met Thuiszorg West Brabant inzake de Jeugdgezondheidszorg met twee jaar, omdat uit de gehouden evaluatie bleek dat er grote tevredenheid bestaat over de geleverde diensten van TWB.

Overdracht gronden voor doortrekken Nijverheidsweg naar Industrieweg
Het college werkt mee aan het voornemen om de Nijverheidsweg in Halsteren door te trekken naar de Industrieweg en sluit met Beheermaatschappij Moerdijk/AE Invest een overeenkomst om dit in de toekomst mogelijk te maken. De initiatiefnemer legt de weg voor eigen rekening en onder voorwaarden van de gemeente aan.

De wijziging van de bestemming bedrijfsdoeleinden naar verkeer wordt onderdeel van de te doorlopen herziening van de omgeving Ambachtsweg