Macy van Sabben in één van de huursloepen.
Macy van Sabben in één van de huursloepen. Foto: Dennis van Loenhout

‘Dinteloord heeft de mooiste Waterkant’

Algemeen

DINTELOORD – Nergens op en rond de Brabantse Wal is de waterkant zo mooi als in Dinteloord. In Jachthaven Waterkant vind je 600 ligplaatsen voor jachten, en alles wat nodig is om een aangename vakantie door te brengen bij en vooral óp het water van Dinteloord en omstreken.

Verkijk je niet op de loodsen van industriegebied Dintelmond die je vanuit jachthaven Waterkant kunt zien. Kijk de andere kant op, en dan zie je dingen die wijzen op wat je bij de Waterkant kunt ontdekken: dat Dinteloord en zijn waterkant alles bieden wat nodig is om een fijne dag – of vakantie – door te brengen aan het water. Vraag maar aan havenmeester Macy van Sabben.

Passie

Als het in Nederland laagseizoen is woont Macy van Sabben op Bonaire, waar ze duikexcursies en -lessen geeft. Dat iemand met een passie voor de mooiste en blauwste oceaan ter wereld potentie ziet in de jachthaven van Dinteloord zou de kenner al genoeg moeten vertellen, maar Macy legt het graag uit: “Dinteloord ligt midden in een prachtig gebied. De Dintelse Gorzen zijn heel bijzonder, met schitterende oevers, mooie kleuren en indrukwekkende Schotse Hooglanders. In onze jachthaven beginnen allerlei mooie vaarroutes die je met één van onze huursloepen veilig en ontspannen kunt afleggen. Een vaarbewijs heb je niet nodig, als je richting Roosendaal, Steenbergen of De Heen vaart heb je gegarandeerd een heerlijke dag waarin je heel veel moois ziet. Met een lunchbox van Brasserie Overstag aan boord heb je het prima voor elkaar!”

Uitbreiding

In Jachthaven Waterkant liggen bovendien twee unieke boothuisjes, die even rijk zijn uitgerust als een mooie hotelkamer. “Maar”, zegt Macy, “in een hotel ervaar je niet het rustige gevoel van het water, en in een hotel kun je zeker niet vissen vanaf je eigen terras. In onze boothuisjes kan dat wel. Ontbijten met uitzicht op het water is misschien wel het meest ontspannen gevoel dat er bestaat.” In de toekomst komen er daarom meer boothuisjes naar Dinteloord, zegt Macy: “We gaan hier leven in de brouwerij brengen. Onlangs hebben we twee jeu-de-boulesbanen aangelegd en we verhuren supboards en fietsen. Er komt bovendien een gigantisch houten speelschip voor kinderen en je kunt opstappen op de Waterpoort-pont, waarmee je een mooie rondvaart kunt maken. Ondertussen wordt onze jachthaven flink uitgebreid.”

Ontdekken

Op dit moment wordt er hard gewerkt om de 400 ligplaatsen in Jachthaven Waterkant aan te vullen met nog eens 200 ligplaatsen, waardoor het totaal op 600 komt. “Het karakter van de jachthaven verandert niet, we blijven een ruime haven met veel indraairuimte, en plekken voor boten tot 25 meter en met een centrale ligging. Als het goed weer is, met een lekker windje, kun je met je zeiljacht het Volkerak op en ligt Zeeland voor je open. Maar als er minder wind is kun je nog steeds de binnenwateren ontdekken. Het wordt tijd dat mensen ontdekken wat Dinteloord te bieden heeft, dat willen we met de Waterkant duidelijk maken!”

“We gaan hier leven in de brouwerij brengen”