Leden van Theatervereniging DoeDeMee.
Leden van Theatervereniging DoeDeMee. Foto: Justin Tielenburg

Theatervereniging DoeDeMee draait weer op volle toeren

Algemeen

LEPELSTRAAT - Wie in Lepelstraat door het Kinderstraatje komt is het vast al eens opgevallen: ‘in de bocht’ is het laatste jaar veel bedrijvigheid te zien. Ook is het bord aan de kant van de weg vast wel opgevallen. Sinds enige tijd is dit de thuisbasis van Theatervereniging DoeDeMee.

Drijvende krachten achter ‘DoeDeMee’ zijn Nick (26) en Justin (22), jeugdvrienden sinds de middelbare school. Nadat ze van 2017 tot 2019 kennis maakten met de theaterwereld was eind 2019 het idee om samen een theatergroep op te richten snel voorzien. Theatervereniging DoeDeMee was geboren.
In het nabije verleden repeteerden ze in Hoogerheide. Als de ouders van Nick verhuizen naar Lepelstraat blijkt het huis over een mooi atelier te beschikken in de schuur, die unieke kansen biedt om als oefenruimte dienst te doen. Sinds de tweede corona lockdown lagen de repetities van het dertien leden (leeftijd 14 tot 26) tellend gezelschap helaas stil. Maar gelukkig draait Theatervereniging DoeDeMee nu weer op volle toeren.
Bij ‘DoeDeMee’ behandelen ze drie aspecten: zang, dans en acteren. De twee mannen schrijven de voorstellingen helemaal zelf. Soms zijn die letterlijk aan de keukentafel ontstaan. Beiden richten hun werkcarrière niet op de theaterwereld. Zo werkt Nick met dementerende ouderen en Justin studeert voor docent geschiedenis. Tevens halen zij uit hun werk soms wel inspiratie. Beide heren hebben maar één doel met hun theatergroep: hun publiek even de werkelijkheid laten vergeten en mee te nemen in hun fantasieën. Eén ding is zeker, Theatervereniging DoeDeMee timmert vol enthousiasme aan de weg.
Wil jij kennismaken met de wondere wereld van het theater? Jong en oud kan mailen naar:
theaterdoedemee@gmail.com