Trainer Erwin de Nijs van RKSV Halsteren
Trainer Erwin de Nijs van RKSV Halsteren

Wie wint het EK?

Algemeen

Volgens bondscoach Frank de Boer zijn België, Frankrijk en Spanje de favorieten voor dit EK. Wij houden het op Frankrijk, omdat ze daar wel drie nationale elftallen op kunnen stellen.

België laat het in het zicht van de haven nogal eens afweten en Spanje heeft niet meer de topploeg van weleer. Duitsland en Nederland zijn gevaarlijke outsiders. Duitsland kan door inzet en mentaliteit van iedereen winnen en bij Nederland moet het kwartje gewoon goed vallen. Als team behoren we met een paar zwakke plaatsen niet meer bij de absolute top, maar op individuele kwaliteiten kan Nederland Verrassen.

In De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant doen ondernemers een voorspelling, illustrator Eric Elich tekende onze favoriete spelers en voetbalmensen uit onze regio geven hun mening.

Mart van Bree

Trainer van Dosko, Mart van Bree: “Frankrijk heeft de afgelopen jaren een stabiele ploeg opgebouwd, dus die ploeg tip ik als Europees kampioen. Voor Nederland lijkt mij de halve finale het maximaal haalbare.”

Erwin van Schilt

Trainer Erwin van Schilt van Nieuw Borgvliet: “Frankrijk is voor mij de favoriet. Ze hebben alle posities dubbel bezet met spelers van topniveau. Als ze gaan wisselen worden ze niet zwakker maar sterker. Nederland moet de kwartfinale kunnen halen , ik hoop op de halve finale.”

Marco Ernest

Trainer Marco Ernest van VVC ‘68: “Geen twijfel mogelijk: Frankrijk wordt Europees kampioen met een fantastische, sterke selectie. Ik denk dat Nederland met deze generatie niet verder kan komen dan de halve finale.”

Erwin de Nijs

Trainer Erwin de Nijs van RKSV Halsteren-zondag: “Frankrijk heeft de meeste kwaliteit en stabiliteit. daarom is Frankrijk de te kloppen ploeg. Nederland kan de halve finale halen. Ik vind dat Cillessen moet keepen, omdat hij het in het Nederlands elftal altijd goed gedaan heeft.”

Mart van Bree, trainer van Dosko.
Erwin van Schilt, trainer van Nieuw Borgvliet
Marco Ernest, trainer van VVC '68.
Bondscoach Frank de Boer
Bondscoach Frank de Boer