Corné Langenberg van cafetaria De Beek.
Corné Langenberg van cafetaria De Beek. Foto: Dennis van Loenhout

Tourspel in Halsteren kent lange historie

Algemeen

HALSTEREN - Het Tourspel Halsteren kent een lange geschiedenis. Begon als een geintje. Enkele vaste klanten van Cafetaria de Beek en uitbater de Nil hadden het idee om een Tourtoto te organiseren. Dat was 1990. Als naam werd gekozen voor “TOUR DE NIL”. Bij de 1e editie waren er 65 deelnemers. 

Standen werden bijgehouden vaste tellers Jeanne & Fred Soeters, de Nil & A3 Jonkers. Het tweede jaar waren er bijna 200 deelnemers en die waren dolenthousiast. Elke avond werden de nieuwe standen gepubliceerd bij Cafetaria de Beek. De meest fanatieke “wielerkenners” kwamen regelmatig (elke avond dus) een kijkje nemen.

In de jaren daarna groeide het aantal inzendingen. Er werden zelfs dagprijzen uitgekeerd. Eindwinnaar ontving o.a. een Geel Shirt. Record werd in 1996 gevestigd met bijna 400 ingevulde formulieren. Door persoonlijke omstandigheden werd het spel op een ietwat lager pitje gezet. Toen De Halsterse Krant het levenslicht zag werd de organisatie -op verzoek van Corné en zijn medetellers- overgenomen door dit weekblad. Jarenlang werden standen bijgehouden op het hoofdkantoor van Minerve Pers in de villa op Landgoed de Beek.

Na de verhuizing van het bedrijf werd Café-Zaal Tivoli dé uiterst gastvrije locatie waar de tellers hun rekenwerk deden. Diana & René Rens verwenden deze harde werkers met koffie en gebak. Daarnaast had Diana ook de eindverantwoording over het bewerken en uitdraaien van de dagelijkse tussenstanden. Die belangrijke standen werden vervolgens naar de diverse locaties gebracht. Het spel was inmiddels omgedoopt tot DE KOCK TWEEWIELERS TOURSPEL.

Erik de Kock, eigenaar van deze gerenommeerde fietsenzaak, stelde namelijk elk jaar een fiets beschikbaar als hoofdprijs. Daarbij hoorde natuurlijk een officiële prijsuitreiking. Met als leuke opwarmer een heuse wielerquiz. Door de alom bekende oorzaak werd in 2020 een alternatief Tourspel opgezet. Tot ieders verbazing was het aantal deelnemers ongekend groot. Dit jaar gaat het DE KOCK TWEEWIELERS TOURSPEL weer terug naar de oorsprong; plaats van handeling is opnieuw Cafetaria De Beek.

De uiterst betrouwbare wedstrijddirectie bestaat uit Corné (de Nil) & De Bezemwagen. Per ingevuld formulier dient € 2,50 te worden voldaan. Het totale batig saldo van dit spel zal worden geschonken aan een enorm goed doel. Te weten De Stichting WensAmbulance Brabant. De organisatie hoopt weer een groot aantal inschrijfformulieren te mogen ontvangen. Deelname aan het Tourspel is ook mogelijk via de e-mail. Voor € 2,50 beleeft u liefst 23 dagen spanning & plezier!

Wordt de WensAmbulance opnieuw verblijd bij cafetaria De Beek?
Afbeelding
Afbeelding