Groep 7/8 van basisschool Fortuna bereidt zich voor op het KerstGala 2023.
Groep 7/8 van basisschool Fortuna bereidt zich voor op het KerstGala 2023.

Fortuna speelt voor Máxima

Algemeen

HOOGERHEIDE - De jury van de audities van Meer Muziek in de Klas heeft bekend gemaakt dat de kinderen van groep 7/8 van basisschool Fortuna uit Hoogerheide mogen optreden voor Koningin Máxima tijdens het KerstGala 2023 in december. 

Koningin Máxima is daar, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, ook aanwezig.

De kinderen hebben in juni een muzikale act gemaakt en deze act is gefilmd. Dit filmpje is naar Meer Muziek in de Klas gestuurd in de hoop dat het goed genoeg bevonden zou worden voor een plaatsje bij het tv-programma KerstGala 2023. In september kregen zij de uitslag via een filmpje van Buddy Vedder, onder andere bekend van The Masked Singer. Groep 7/8 van basisschool Fortuna is een van de twaalf klassen die mee mogen doen aan de grootste schoolband tijdens het KerstGala.

Met het doorkomen van de selectie, krijgt basisschool Fortuna 20 uur gratis muziekles aangeboden van de Stichting Meer Muziek in de Klas. Dit om de kinderen voor te bereiden voor het KerstGala 2023. Deze lessen worden verzorgd door een Vliegende Brigadier van de stichting, in dit geval Leon Linders van slagwerkschool Rondomtrom.

Het Kerst Muziekgala is woensdagavond 20 december te zien op NPO1.