Afbeelding

Bomen maken speeltuinen leuker

Algemeen

HOOGERHEIDE – Op Nationale Boomfeestdag worden bomen geplant door en met kinderen, zodat ze kunnen zien hoe mooi en belangrijk de natuur is. In Hoogerheide werden vooral bomen geplant in speeltuinen. Het college gaf de aftrap, met en voor de kinderen.

De 7-jarige Linde vindt het best zwaar werk, dat bomen planten. Ook haar broertje Joep (4) moet even uitblazen: “Ik heb al drie bomen geplant”, zegt hij, terwijl even verderop het college van B&W de laatste hand legt aan de eerste geplante boom. Wethouder Jeffrey van Agtmaal vertelt dat bomen belangrijk zijn voor de luchtkwaliteit en biodiversiteit, en dat er in de speeltuinen in de gemeente Woensdrecht relatief weinig bomen staan. Daarom kiest het college ervoor om in totaal zo’n 50 bomen te planten in de speeltuinen in de gemeente. Linde vindt dat een prima keuze: “Als er bomen staan, dan blijf ik nog wel even spelen!” zegt ze.

Uitleggen waarom bomen belangrijk zijn, dat kan Linde misschien nog wel beter dan de wethouder: “Bomen zijn mooi, en bomen planten is goed. Want als er geen bomen zijn, dan zijn wij er ook niet!”

Afbeelding
Afbeelding