Informatiepunten voor arbeidsmigranten.
Informatiepunten voor arbeidsmigranten. Foto: Eddie Mol

Migratie Informatie Punt

Algemeen

PROVINCIE NOORD-BRABANT -  Tijdens een feestelijke aftrap hebben het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de provincie Noord-Brabant en de vijf Brabantse arbeidsmarktregio’s woensdag de start van het Brabantse Migratie Informatie Punt gevierd. 

Bij deze fysieke en mobiele informatiepunten kunnen arbeidsmigranten terecht met praktische vragen over zaken zoals loon, werk, huisvesting en zorg.

Er wonen naar schatting zo’n 120.000 arbeidsmigranten in Noord-Brabant. Een arbeidsmigrant heeft meer nodig dan een plek om te werken en een plek om te slapen. Het is belangrijk dat werknemers uit het buitenland meer weten over hoe onze maatschappij in elkaar steekt en niet in alles afhankelijk zijn van hun baas. 

Minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid was aanwezig bij de feestelijke aftrap: “Ik vind het Nederland onwaardig onder welke omstandigheden veel arbeidsmigranten moeten leven en werken. Zij verdienen net als iedereen een eerlijk loon en fatsoenlijk onderkomen.”
Er komen meerdere fysieke locaties van het Brabants Migratie Informatie Punt in alle arbeidsmarktregio’s in Brabant.

Informatiepunten voor arbeidsmigranten.
Informatiepunten voor arbeidsmigranten.